•  META Krznar (lokacija: Nova Štifta)

Pri Urški trdo delamo, res je. “Še rodit je blo lažje!” Ampak! Koliko pozitivnega nam to da: zadovoljstva, dobrega počutja, druženja, sproščanja, vztrajanja, premagovanja samega sebe, novih poznanstev in prijateljstev … NEPRECENLJIVO. Zato, Urška Rihter, najlepša hvala. In pa seveda hvala vsem našim možem in taščam, ki v času treningov pridno čuvajo naše otročke.

  • Lena Burkelc (lokacija: Letuš)

Sem Lena, stara 29 let, živim na Polzeli in sem mamica dveh čudovitih sončkov.
Zakaj in kako sem se odločila za treninge FIT Effect z Urško?
Pred nosečnostjo sem bila suha, zadovoljna s svojo težo in postavo, nato pa se je po dveh porodih moje telo zelo spremenilo. Pridobila sem veliko kilogramov, počutje v lastni koži je bilo obupno in zato je bilo potrebno nekaj ukreniti. Poleti 2013 pa me je prijateljica povabila na trening k Urški. Povabilo sem sprejela in že prvič bila vsa navdušena nad treningom. Od takrat dalje pridno in redno obiskujem treninge.
Priznam, da so treningi naporni in tudi Urška nam ves čas pridno diha za ovratnik, a treba je biti vztrajen, trmast in verjeti moraš vase, da zmoreš priti do svojega zastavljenega cilja. Poleg treningov pa je seveda pomembna tudi prehrana. Meni osebno, število izgubljenih kilogramov sploh ni tako zelo pomembno. Zelo pa sem navdušena nad tem, da vidim kako moje telo dobiva lepo obliko, oblikovane mišice, lep tonus kože. Vsega tega nisem imela tudi v času, ko sem bila suha. Najlepše je, ko se v svoji koži počutiš dobro! In za vse to gre zahvala naši Urški, za vsako “brco v rit”, za vse vzpodbudne besede, za ves vložen trud na treningih, da vaje izvajamo pravilno in za vse nasvete glede prehrane, kako in kaj jesti. Za vsakim vadečim in njegovim uspehom, stoji dober, izobražen in srčen trener, ki je preden svojemu delu, in v njemu uživa. In vse to naša Urška vsekakor je!!!

1617295_252088201639224_1623169095_o

 

  • MATEJA Grčar (lokacija: Letuš)

Sem Mateja Grčar stara (MLADA) 35 let in prihajam iz Polzele. Sem mamica treh punc starih 13,11 in 8 let.Ja, seveda je že dovolj časa preteklo, da bi moja teža po zadnjem porodu morala že biti primerna na mojo velikost. S težo se obremenjujem že zelo dolgo… Vse moje diete in odrekanja so me pripeljale tako daleč ,da sem vsa ta leta nihala s težo. Nihanje je bilo ogromno, bila sem sposobna v kratkem času in seveda bolj na nezdrav kot zdrav način shujšati tudi do 15 kg, in zelo hitro sem ji bila sposobna dobiti tudi nazaj. Pred 4 leti sem Urško spoznala osebno, najina energija je bila tako močna, da sva začeli skupaj migati. Že takrat mi je bila v veliko oporo, saj je iz sebe izžarevala posebno športno in človeško energijo. Dve leti nazaj se je Urška Rihtar sedaj že skoraj vsem znana kot FIT Effect z Urško, odločila iti na svoje. Upala si je slediti svojim sanjam, čeprav vem, da zanjo ta pot vsekakor ni bila enostavna! Ker sem verjela vanjo, sem ji z veseljem in ponosom tudi sledila saj sem vedela, da lahko z Urško tudi jaz uspem na svoji poti do zdravih kilogramov. Bila je pravilna odločitev.
A bolj kot želja da pridem do idealnih kilogramov mi je všeč to, da me je Urška naučila poslušati svoje telo, me ne sili v stroge diete, če začuti, da zato nisem pripravljena. Naučila me je razmišljati z zdravo kmečko pametjo. In jaz s kilogrami končno ne niham več, to je moj največji rezultat!!! Tako že 2 leti pridno pri njej treniram in se potim. Svetuje mi z zdravo prehrano, in me podpira tudi takrat, ko nimam volje.
Kot sem že rekla, moj največji dosežek ni to, da sem shujšala 10 kg, ampak to, da pridobljeno težo vzdržujem. In kljub temu, da sem za nekaj časa bila prisiljena mirovat in ne trenirat, je moja teža ostala ista. Sedaj sem se z velikim veseljem vrnila nazaj in naprej pridno švicam. Vesela pa sem tudi, da je Urška človek s srcem, ki razume, da včasih pojem tudi mamljive jedi, ki se jim ne morem upreti. Nobenega ne obsoja in za vsakega posameznika začuti, zakaj se je ustavil na poti. Naša Urška vedno pravi…treba je zraven živeti in uživati saj je življenje samo eno!!! In ves čas nas opozarja, da je poleg redne telesne aktivnosti potrebno ves čas delati tudi na sebi. Verjamem da je uspešno ravno zato, ker je tudi sama prehodila težko pot in brez zadržkov to tudi glasno pove. ZATO URŠKA, HVALA TI ZA VSE!!!

 

10001140_252333038281407_595517731_o

  • NATAŠA Kolar (lokacija: Letuš)

Moji začetki z resnim hujšanjem ali bolje rečeno z zdravim življenjskim slogom, so se začeli novembra 2012, ko nam je Urška predstavila takrat prvi trening in njeno vadbo. Začetki so bili zelo težki, dobro se spomnim kako zelo težke so bile vaje z mojimi odvečnimi kilogrami. Kljub temu, da se je Urška zelo trudila, je le redko katera vaja, lahko bila res pravilna. Jaz nisem obupala, Urška še manj. Urška mi je začela malo težiti in mi hotela spremeniti tudi prehrano. Uspela je, in na to sem danes zelo ponosna. Vedno mi je dala dobre nasvete, brez tega, da bi karkoli zahtevala v zameno. Skupaj sva sledili cilju…Skupaj sva se borili tudi, ko sva se na eni točki ustavili, kilogrami se niso premaknili navzdol, a nisem odnehala!!! Urška je moja vzornica, dobra trenerka in človek, ki opravlja svoje poslanstvo s srcem.
Velikokrat priznam, da ni samo trenerka, je tudi moj psihoterapevt.
Pri njej sem izgubila celih 30 kg. Sem tudi mamica, partnerica, s pozitivno energijo in veliko dobre volje. Fit Effect z Urško je postal moj življenski slog in tukaj sem se našla. Ne gre samo za treninge, gre tudi za prijateljstvo in posebne vezi, ki se ustvarijo v sklopu druženja. Urška, hvala za ves trud, za vse tvoje besede, nasvete, ki mi jih daješ.
Ponosna sem nate in zate pravim, da si GIRL ON FIRE!

 

1658216_252634608251250_1489781467_o

 

  •  SANDRA K.L. (lokacija: Trbovlje)

Z Urško in njenim treningom sem se “srečala” septembra 2013, tri mesece po drugem porodu, ko sem se odločila, da je čas, da poskrbim zase in za svoje telo. Začetek je bil hmm, ubijalski, a največji užitek je bil to, ko se je trebušček manjšal in manjšal Opustila sem tehtanje in sledim samo še manjšanju konfenkcijske številke. Brez zadrege lahko navedem, da je Urška zame zelo posebna oseba, ne samo kot trenerka, temveč kot oseba, ki se zna poglobiti v srž človeka in mu pomaga reševati ne samo “telesni videz” temveč tudi “duševni vidik”. Daje energijo, nov zagon, no ja, tudi “trpljenje”, a je na koncu vse poplačano. To je NAŠA Urška in radi jo imamo.