Tokrat z vami delim čudovit opis vadbe FLOW BODY. Vsekakor vadba, ki jo včasih prav težko opišem…največkrat rečem, naj se vadeči o sami vadbi pridejo prepričat sami, ker je čudovita. Ker jo zelo globoko čutim tudi jaz sama. Ker se mi zdi, da to potrebujemo prav vsi. Ta vadba v povezavi z vadbo FE je meni res top izbira. No, seveda je meni 😉 Saj sem jo zasnovala iz vseh svojih notranjih občutkov in izkušenj.

Tokrat pa je nekaj besed o njej povedala ena izmed vadečih, ki je po izibrazbi diplomirana fizioterapevtka in se vsak dan srečuje s podobno stroko kot jaz. Skrbi za ljudi in za njihov boljši jutri. In skrbi tudi zame… 😉 In še za marsikoga, ki je med mojimi vadečimi. Ker prav tako kot jaz želi povezovati celoto. Še 1x hvala za tale opis…vsekakor pove točno to kar naš FLOW BODY je 😉

Takole je zapisala Petra:

“Vadba FLOW BODY

Zame nekaj novega in posebnega… V bistvu je teorija iz medicinskega stališča zelo dobro udejanjena v funkcionalno popolnost. Ne zavedamo se koliko so pomembni naši koraki, hoja, moč, da se premikamo in to pravilno premikamo.

V današnjem času je gibanje vedno preveč povezano s hujšanjem in »zdravo prehrano«.
Kaj pa če za trenutek pozabimo na vse to? In poskusimo nekaj, kar se morda spet sliši kot modna muha, vendar ni res, saj je resnično nekaj več!
Sama sem pred približno tremi meseci prvič obiskala vadbo Urške Rihter. Bila je opisana tako, da sem si predstavljala žensko kot gladiatorja in posledično sem s tem povezala tudi njeno vadbo. Bila sem popolnoma izčrpana zaradi ne kondicije, tako fizične kot psihične in vedela sem, da moram storiti nekaj zase, da bom spol še lahko kos današnjemu tempu življenja.

Prvi dan, ko sem prišla sem si mislila, da nihče od vaditeljev, trenerjev itd. ne more zagotoviti res pravilne izvedbe vaj… In tako so se moja prepričanja pričela rušiti. Vsak napor, gib, korak je bil povezan z dihanjem, s koncentracijo na pravilni drži, poudarek je bil na medenici in trupu, ki je center našega telesa. Vaje so se stopnjevale iz nič do nemogočega. Tisto kar se mi je zdelo še tako preprosto je postalo težko, saj je bila pomembna le resnična prisotnost s samim s seboj, da se je vaja lahko izpeljala korektno in pravilno, kot je zahtevala Urška.
Tako sem sama opazila, da sem hitro pridobivala psihično in fizično stabilnost in najlepše kar se lahko zgodi nam mamicam in ženskam je to, da imam po tej vadbi več energije in samozavesti. To pa je zame največ, saj se tako lažje posvetim družini, otrokoma in tudi ostalim stvarem… !

Zato sem po vsem tem času opazila, da vsak, ki obiskuje oz. ki je deležen tako strukturirane vadbe s pravilnim nadzorom, lahko doseže številne pozitivne reakcije in preseže svoja pričakovanja. Če bi moja profesorica kinezioterapije Viš.pred.mag Darja Ščepanovič, viš.fiziot. videla kako se je teorija gibanja prelila v prakso, bi bila zagotovo zelo vesela in verjamem, da bi ta vadba bila ocenjena s čisto desetko.
Res je, da dokler ne preskusiš ne veš. Vendar sama kot dipl. fizioterapevt vem, da je pravilna izvedba tako zelo zelo pomembna, saj s tem lahko preprečimo nastajanje poškodb, še več, lahko odpravimo mnogo težav. Izboljša se lahko naša drža, hoja, bolje se počutimo, nimamo več glavobolov, večkrat se lahko pocrkljamo s kakšnim pregreškom pri hranjenju in najpomembnejše… bolj polni smo v sebi, v svojem srcu.
Ja res ta Body & Mind je nekaj več, le prepustiti se moramo naši vaditeljici, ki ima ogromno znanja. In kar je vredno največ…črpa iz svojih izkušenj in ima čudovit notranji občutek.  Nekako te zasvoji – pozitivno 😉 Kar ne gre več brez.
Sama sem bila že na številnih različnih vadbah, celo ocenjevati smo morali vaditelje, za poročilo o pravilnostih in pomanjkljivostih pri izvedbi njihovih vadb.

In vsaka je bila v večini fokusirana v eno smer in posledično je del populacije odpadel oz. se ni mogel udeležiti teh vadb. Prav tako pa nobena ni zadostila zahtevam standardov fiziologije gibanja. Tukaj, pri vadbi Body & Mind pa je zasnova drugačna in lahko bi prišel resnično vsak. Naj bo to vrhunski športnik, starostnik, suh, debel ali pa morda mamica po 6. tednu po porodu… In skoraj bi pozabila na tiste, ki imajo morda kakršnekoli težave z ravnotežjem, z kroničnimi bolečinami v križu ali morda kje drugje in še in še…!

Za konec lahko rečem le to, da to ni le vadba, to je terapija, ki zajema celoto… Hvala Urška Riher, da si zasnovala tako lepo pot, ki nas pelje naprej po naših željah srca in naše ženstvenosti ;)! Čutim, da bomo do starosti migali skupaj ;-)”

CYMERA_20150130_094043