Nimam fakultete za šport a kljub temu verjamem vase!!

Nimam fakultete za šport a kljub temu verjamem vase!!!

Se lahko prosim malo skašljam…Velikokrat od nekaterih ljudi, ki prihajajo iz fakultete za šport prebiram kako smo mi neki »kvazi« trenerji, ki smo opravili takšne in drugačne licence nesposobni in, da sploh ne bi smeli imeti opravka z ljudmi.
Veste kaj…jaz sem se s svojim egom kar nekaj časa borila s tem. Potem pa sem začela vrednotiti svoje delo točno tako kot sem začutila.

Dokler imajo moji vadeči rezultate in se spreminjajo celostno potem verjetno počnem nekaj dobro. Ko pride k meni vadeča, ki je ravno bila na zdravniškem pregledu vključno z obremenitvenim testom in mi pove, da je rezultate izboljšala za skoraj 40% potem verjetno nekaj delam dobro. Ko pridejo k meni ljudje z bolečinami v križu, po operaciji kolena in mi po vadbi pošljejo sporočilo, da se počutijo odlično in, da so čez nekaj časa bolečine prisotne vedno bolj poredko potem nekaj delam ok, kajne!? Ko mi rečejo zdravniki, ki hodijo k meni, da delam dobro potem je nekaj ok!? Ko mi fizioterapevtka, ki je moja vadeča preda čudovite strokovne besede podkrepljene iz zdravstvenega vidika o moji vadbi potem je nekaj ok!?

Res je da v roki nimam diplome iz fakultete za šport ampak to ne pomeni, da nimam pojma o tem kar počnem. Nisem naredila samo licenc in si rekla vse vem…Z vsakim izobraževanjem ugotovim koliko malo vem…ves čas se izobražujem. V končni fazi ste tudi vi predelovali na faksu različno literaturo, kajne!? No dosegljiva je vsem…tudi nam »kvazi« trenerjem. Žal pač vsi ne vemo pri 18tih letih kaj bi bila naša sanjska služba. In svoje poslanstvo najdemo kasneje. Sem pa diplomirala iz kemije – SO WHAT!!! Naj zdaj vsem kemikom solim pamet če so dobri ali ne!!!? In kaj mi je dala diploma – VZTRAJNOST, ker sem kljub zavedanju da to ni moj sanjski poklic vztrajala in končala. In nisem imela možnosti presedlat na drugo fakulteto – iz osebnih razlogov. No takrat tudi želje o tem nisem imela.
Nisem trenerka vrhunskim športnikom ker tega znanja nimam…vem pa da imam dovolj znanja za tisto kar počnem s srcem in vem tudi kaj še potrebujem, da bom na tem področju še boljša. Sicer pa vsakdo mora 1x začeti, kajne!?

Ko gredo moji vadeči kam drugam na trening in jim tam drugi trenerji – tudi iz fakultete za šport povedo kako imajo dobro tehniko izvajanja vaj in jih vprašajo kje trenirajo potem verjetno delam dobro, kajne!?
Sama sem leta in leta hodila na različne treninge in vodene vadbe. Pred mano so stali tudi trenerji iz fakultete za šport. Ampak vam bom nekaj povedala. Dokler pred mano stoji oseba, ki v prvi vrsti trening izvaja zase in mi samo šteje po taktu ter sama izvaja vaje zraven, zame to ni kvaliteta. Na takšen način sem si sama priborila veliko poškodb. Trener je tam zato, da izvaja kontrolo nad vadečimi in jih motivira. Doživela sem tudi osebne treninge v fitnesu kjer se je trener več ukvarjal s svojim telefonom kot z mano…in bil je iz fakultete za šport.
Veste kaj…potem se prav nihče ne sme priučiti drugega poklica, ker je to smrtno nevarno.

Jaz potem ne smem hoditi k kozmetičarki s katero sem zadovoljna, če slučajno ni opravila srednje kozmetične šole, ker samo s tečajem pa res ne more dobro delati. In moja koža je seveda pomembna prav toliko kot telo.

Pa tudi v vrtcu morem zahtevati, da morajo biti vse vzgojiteljice iz fakultet in, da mi niti pod točko razno otroka v vrtcu ne sme čuvati oseba, ki se je samo v enem letu prekvalificirala za ta poklic. Saj pa je najbolj pomembno za otroka prav to, da ve, da se je njegova vzgojiteljica kar štiri leta za to izobraževala na faksu.

Lepo vas prosim ljudje, kje živimo!!!! Lahko je dosti bolj sposobna in srčna kot tista s fakulteto. Najbolje, da po ulici začnemo hoditi z diplomami, ker to je res tisto kar šteje – HALO!!!

Ni prav, da se meče takšna slaba luč na nas in na vse tiste, ki se pač nismo izšolali že pri 20tih za svoj poklic.!!! Važno je, da svoje poslanstvo izvajamo s SRCEM in ne s papirjem v rokah!!!

Ljudje pa se o vsem tem lahko vedno prepričajo sami. Moji največji življenjski učitelji ne opravljajo delo iz svojih fakultet…opravljajo pa svoja poslanstva z vsem svojim srcem in izkušnjami zaradi katerih so postali uspešni!!!

Tudi teorija sama ti ne koristi veliko…pomembna je pot, ki jo prehodiš. In, ko si različni trenerji, doktorji in ne vem kaj še vse tako radi delajo norce iz tega, da je dober trener samo tisti, ki ima mišice…ni res. Je pa vsekakor dolžnost nekoga, ki predaja naprej zdrav življenjski slog, da tudi sam izgleda temu primerno!!! In pika. Jaz vem kje je meja mojega znanja…ko se ne znajdem več in se zavem, da za to nimam več ustreznega znanja to osebo priporočim dalje drugim strokovnjakom.

Sodelujem z različnimi…nekateri so iz fakultete za šport spet drugi ne. Vsi pa SO ljudje!!! In vsi me spoštujejo tako kot jaz njih. Tako, da vsi ki dvomite vase, da ste manj vredni zaradi takšnih in drugačnih stvari povejte svojemu egu naj se gre solit in verjemite vase!!!

believe-in-yourself

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *