Večkrat v življenju pride kakšen dan, dva ali trije, ko nam ne gre vse tako kot bi si sami želeli. Takšni dnevi se nehote lahko razvlečejo na tedne, mesce ali tudi leta.
Odvisno od nas samih je kdaj se znamo zaustaviti in si reči, da je dovolj.
Ponavadi imamo dve možnosti.

Ena od možnosti je, da obsedimo tu kjer smo in se še naprej smilimo sami sebi in obtožujemo za nastale probleme vse okoli nas…sistem ali ljudi.
Druga možnost je, da se odločimo narediti trening znotraj sebe. Samega sebe »bildamo« in iščemo pozitiven izhod iz nastale situacije…nekje vendarle mora biti lučka na koncu tunela.
Jaz osebno sama sebe treniram na način, da si dovolim čutiti vso jezo, žalost in tesnobo…Najpogosteje vzamem beležko in v njo zapisujem vse kar me moti. Ali vzamem superge in si odpravim čistit glavo na zrak. Še raje grem na sprehod in se prvo dobro zjočem nato pa se pogovorim sama s sabo – NAGLAS!!!
Iščem rešitve kot mala miška v labirintu. In vedno znova uporabljam magično besedo UREDU JE ali VSE JE OK.
In veste kaj…res je vse uredu. Tu kjer trenutno smo tu moramo biti. Življenje samo že ve zakaj nas je postavilo sem.
In pogosto znotraj sebe tudi sami vemo zakaj je tako…le priznati si tega ne želimo in pogledati resnici v oči.

Ko se jaz osebno soočam s težavami se vedno vprašam – kaj mi želiš življenje zdaj povedati. Odgovor dobim zelo hitro. Kako pa potem z vsem tem vozim naprej pa je drugo vprašanje.
Seveda je težko saj pa vemo, da življenje ni pravljica. In te besede vam ne pišem danes kar tako – pišem jih iz izkušenj. Že nekaj časa me življenje preizkuša. Celo večkrat dnevno mi pošilja različne izpite in me preizkuša, če jih bom tokrat opravila!?
Bolj, ko sem v stiku sama s sabo več izpitov opravim…nekatere še vedno pogrnem ampak mogoče ne na celi črti tako kot včasih. Se pravi za te izpite bom morala znotraj sebe še več trenirati…!
Ampak to moram storiti zase in za svojo lepšo prihodnost in lastno srečo. Le s srečo znotraj sebe bom lahko še boljša žena in kvalitetnejša mama.
Polagam pa prav vsem na srce…ne bodite neučakani. Ko se ljudje začnemo resnično spreminjati se nam zdi, da premikamo gore…okolica pa na začetku redko kdaj opazi spremembe. Ampak naj vas to na novi poti ne zaustavi. Ko vidite, da ste sposobni nekatere situacije že prav lepo obvladati si to zapišite kot mali dokazek. Deluje 😉
In veš kaj ti povem – tebi, ki ravnokar bereš te vrstice – ZMOREŠ TUDI TI.
Če bi meni nekdo ob rojstvu povedal čez kakšne preizkušnje bom morala iti do svojih skoraj 32 let bi mu takoj rekla naj me nemudoma odpelje nazaj tja od koder sem prišla 😉
A danes sem tu…v tem trenutku točno takšna kot sem. Do sem pa se mi zdi, da garam kot konj 😉 Ampak je vseeno VSE UREDU.
Vem, da me čaka še ogromno. Vem pa tudi, da je zadnji čas, da začnemo skupaj soustvarjati nov svet. Poln nežnosti, mehkobe in poštenosti do drug drugega.
Greš z mano? Več nas bo…lepše bo!!!
Odpri oči in poglej kaj ti sporoča tvoje življenje.

Odprimo srca in si pomagajmo. Ne boste verjeli ampak iz izkušenj vam povem…v sebi velika večina od nas nosi isto bolečino, ki izvira iz naših vzorcev daleč daleč nazaj!!!
Pogumno stopimo naprej!!!
Objem Urška *

DSCN2189-001