ODNOSI in SAMOSPOŠTOVANJE

Kako se spoštujete v odnosu s sodelavci, prijatelji, sorodniki? Kako v resnici spoštujete svoje delo? Kako vi spoštujete druge? Pustimo danes ob strani družino ali partnerja.
Občutek, ko bi nekomu rad iskreno nekaj povedal, pa si ne upaš, ker se bojiš reakcije…bojiš se, da boš spet ti najslabši človek…bojiš se, da te bodo obsojali. A znotraj tebe vre, ker se ti zdi, da vse sprejemaš za ljubi mir. Se razdajaš…a v resnici se prazniš. In pride trenutek, ko znotraj sebe popolnoma ugasneš. Ker ne zmoreš več…ker bi vse najraje nekam poslal….!
Pa bodimo iskreni…kdo je kriv za to. Mi sami ali ostali? Mi sami…ker se nimamo dovolj radi in, ker se ne spoštujemo dovolj…in ker seveda ne verjamemo vase.
Ampak verjemite mi, da obstaja druga pot…

Tudi sama sem se leta in leta razdaja za vse druge. Najpogosteje za osebe, ki tega vsekakor niso bile vredne in tega tudi niso znale ceniti. Z razdajanjem ni nič narobe…ampak razdajajmo se za tiste res prave ljudi. Teh pa je zelo zelo malo, se strinjate!?

Jaz se vsak dan razdajam za moje vadeče…želim jim predati vsako moje novo znanje, želim jih usmerjati na pravo pot, želim, da napredujejo in se počutijo ob meni prijetno. No, s tem razdajanjem seveda ni nič narobe. V zameno vsekakor pričakujem njihovo spoštovanje in upoštevanje mojih pravil!!!

Ja, sedaj sem prišla že tako daleč, da sem že bila sposobna kakšni osebi reči, da ji naša vrata niso odprta. Ker sem vedela, da ne prihaja s takšnim namenom. Okoli sebe si želim vsekakor imeti ljudi, kot sem sama…poštene, iskrene in odgovorne. S poslušanjem izgovorov sem zaenkrat zaključila. Ne potrebujem tega. Energijo raje usmerim v ljudi, ki si želijo kvalitete in uspehov. Njim sem prav vedno na voljo. Na trenutke mi kakšna ženska reče, da bi sicer ona res zelo rada bila fit in aktivna ampak je žal karta predraga…najpogosteje pogledam njene nohte 😉 Ko ugotovim, da ima denar za gel nohte, ki so po vsej verjetnosti dražji od moje mesečne karte zgodbo kar zaključim. No to ji sicer tudi povem…ampak nohti seveda ostanejo prioriteta. 😉
To zmorem sedaj…včasih nisem znala!!! In nihče nima za vse…no mogoče nekateri že 😉 Ampak v življenju si je potrebno povedati kaj ti je zares pomembno…in potem se z veseljem odpoveš kakšni manj pomembni zadevi ali storitvi. Skromnost je lepa čednost…dušo lahko polnimo z dosti lepšimi stvarmi, dejanji kot samo z oblačili in dodatki, ki se svetijo na zunaj. Sem sama velika zagovornica kvalitetnih oblačil…ampak si vsake toliko časa privarčujem in raje kupujem postopoma kvaliteto, kot, da kupim deset tistih nekvalitetnih. Računica je boljša – verjemite. 😉

Kako pa kaj v službah? Ste inovativni, kreativni, sposobni in se ves čas trudite in vlagate v svoje znanje na koncu pa ugotovite, da si vaše ideje lastijo sodelavci? 😉 Vaša ideja je vaša…in ne potrebujete trobiti celemu svetu kako odlično zamisel ste dobili 😉 Z veseljem pa povejte to pravim osebam v katere verjamete in veste, da vam želijo dobro in, da vam privoščijo uspeh. S tem niste slabi ljudje…le naučite se prepoznati profile ljudi. Ko ste resnično iskreni VI sami do sebe je to veliko lažje prepoznati. Po vsej verjetnosti boste večini sodelavcev nezanimivi, ker se ne boste vpletali v vse trače in se boste raje držali malo zase…ampak nič hudega. Eno podobno dušo boste 100% našli.

Kaj pa kaj sorodniki in prijatelji!? Še vedno hodite na vsa tista družinska srečanja, ki so na zunaj tako zelo popolna? Ker pač mislite, da je to vaša dolžnost? No…spet imate dve možnosti. Enostavno pač ne grete ali pa se ukvarjate samo s sorodniki s katerimi se resnično razumete. Zakaj se že moramo vsi tako hinavsko smejati drug drugemu, če se v resnici niti malo ne razumemo in nismo na istih frekvencah…Mene hinavski zdravo  tako zelo zaboli, da bi lahko bruhala. Bonton gor ali dol. Ta oseba ni slaba in tudi vi niste…pač ste na različnih bregovih. To je to.
Prijatelji, prijateljice!? Kar naprej govorite po telefonu, ker ima vaša prijateljica kup problemov in vi ste njena rešiteljica…ker brez vas res ne bo zmogla. Zaradi tega po vsej verjetnosti trpi vsa vaša družina. Ampak vi ste dobra duša in ona vas res rabi. Po vsej verjetnosti se ji še kdaj zlažete, da je kdo bolan, ker se vam jo ne da poslušati ali oditi z njo na kavo. Ja, ja…to jaz vse poznam. Nisem si upala povedati »prijateljem«, da se mi pač ne da in, da si želim biti s svojo družino.
Halo!? Očitno ob sebi nisem imela pravih oseb…pravi prijatelji razumejo in se te ne lastijo. Pravi prijatelj priskoči na pomoč…poda kakšen pameten nasvet in ti da eno brco v rit, da čim hitreje splavaš iz dreka. Pravi prijatelj razume, da živiš svoje življenje!!!

Kako pa kaj vaše delo!? Ste sam svoj šef?
Težko računate prijateljem, sorodnikom in vsem s katerimi ste v dobrem odnosu!?
Če resnično cenite in spoštujete svoje delo potem to ne sme biti težko. Zavedate se, da je to vaš kruh. V to vlagate ogromno ur izobraževanja, ki seveda niso zastonj, truda, časa in energije. Čas je denar, kajne? Noben uspeh ne pade iz neba…zato je potrebno garati, si upati, razkirati in globoko v sebi verjeti vase!!! Ni lahko…velikokrat padeš a potisneš naprej, ker preprosto verjameš. Prav vsak lahko poskusi, kajne???
Ko grem jaz kupovati oblačila k moji zelo dobri prijateljici od nje ne bom pričakovala, da mi oblačila kar podari ali, da mi da popust…To je njeno delo in njen kruh…s tem denarjem ona preživlja družino.
Ko grem na masažo, terapijo k meni zelo dragi osebi niti pod razno ne pričakujem, da se bo z mano ukvarjala zastonj. Ker je njeno znanje vredno ogromno. In pač živimo v svetu kjer ne moremo storitev plačevati z objemi in besedami!!!
Ko boste resnično spoštovali svoje delo bo prišel čas, ko ga bodo začeli spoštovati tudi drugi. Ljudje v veliki večini ne cenijo uslug…cenijo tisto, kar plačajo oz., plačamo!
Tu sem jaz rabila ogromno časa in dela na sebi, da sem resnično začela verjeti vase in se spoštovati (včasih še vedno ne dovolj). Če jaz spoštujem druge želim, da tudi mene ostali. Pride čas, ko si je v življenju potrebno reči STOP. Ker zaradi vsega razdajanja znotraj sebe umiraš po obrokih.
In dragi moji…ŽIVLJENJE je igra. Igrajmo jo pošteno ter iskreno!!! Spoštujte sebe in potem boste lahko tudi ostale in ostali bodo lahko vas. In večkrat boste sposobni reči besedo NE!!!

Iz svojega življenja počistite ljudi, ki vas dušijo in so odvisni od vas. To ne pomeni, da jim želite slabo. Le svojo energijo želite porabiti za kaj bolj pametnega!!!

Leto pred nami je bilo izredno močno…v letu 2015 pa bodo energije še bolj močne. Izkoristite jih za prave stvari in dejanja!!!
In veste kaj…požvižgajte se na vse komentarje, da ste po novem ošabni, egoistični, da se »nosite«, da vam itak ne bo uspelo, itd…!!!

Saj veste…tisti pravi ljudje bodo vedno verjeli v vas…ostali pa se naj obremenjujejo z vami – očitno ste dobra roba!!! In hitro se bodo naveličali saj bodo našli kmalu naslednjo žrtev 😉

Pojdite na spehod v naravo zadihajte in si glasno povejte, da zmorete!!!! <3

 

DSC_4471