Končno čutim ljubezen. Tisto pravo ljubezen. Ljubezen, ki raste iz spoštovanja in brezpogojnega zaupanja. Čutim! Končno se zavedam kaj sploh pomeni beseda ČUTITI. Čutim svojo šibkost, čutim svojo moč. In sprejemam. Dobro in slabo.

Verjetno se zdaj sprašujete kaj sedaj pametujem o ljubezni. Saj pa vendar vsi vemo kako je, ko si zaljubljen in, da to slej kot prej mine. S tem se sprijaznimo in potem največkrat živimo drug mimo drugega in pozabimo še nase.

Jaz pa vam iskreno priznam, da sem LJUBEZEN spoznala šele sedaj pri svojih skoraj 32 letih. Tisto pravo. Tisto, ki ne mine, ker se za to ljubezen trudiš z vsem svojim srcem.

Na trenutke se mi zazdi, da se mi odpirajo vrata v nebesa ali kamorkoli že. :-)

Bilo je vredno vsake bolečine in vsake brazgotine. Brazgotine počasi izginjajo…počasi, počasi. Ena za drugo. In bilo je vredno začeti rušiti trden oklep, ki me je obdajal…gradila sem ga več let…in tudi rušila ga bom postopoma.

Kljub temu, da je za mano že nekaj let zakona in, da imam 2 otročka sem se prvič v življenju resnično zaljubila. Zakaj!? Ker si dovolim ČUTITI. Ker se ne bojim več, da bom spet prizadeta. Dovolj je preteklosti, dovolj je strahov. To kar sedaj dajem to sedaj prejemam. Čudovito je. Čudovito je resnično čutiti partnerja in resnično čutiti materinstvo. Ko si ljubeč in hkrati odločen.

Sedaj verjetno mislite, da pri nas rastejo rožice :-) Ne, ne…le problemi se rešujejo sproti in to na zelo nežen način. Ker moj strah ne kriči več z mojim glasom. Ker se poslušam in nisem več zakoreninjena samo v svoj prav. Ker si nikogar več ne lastim. Ker nimam nobene pravice posegati v življenje partnerja. In ga spreminjati.

Vam nekaj izdam!? Ko začnemo spreminjati sebe se skupaj z nami spremeni CEL SVET. <3

A do tega rezultata ne vodi prav nobena bližnjica. Vodi pa do tega rezultata LJUBEZEN. Zaljubimo se najprej vase in potem bomo lahko resnično ljubili tudi druge. Oh ja, saj to že vsi vemo, kajne!? :-)

No, da se zaljubite vase vseeno ne pomeni, da mislite, da ste na svetu ena in edina oseba in, da mislite, da se mora cel svet vrteti okoli vas. Ja, ja…to fazo poznam oz., sem jo dolgo let poznala. Vse se je moralo vrteti okoli mene. Seveda, tako zelo lačna sem bila vsake potrditve…Pa je to rešitev!? Ne, ni…!!!

Vase se zaljubimo, ko se sprejmemo. Ko si priznamo katere življenjske izpite smo pogrnili na celi črti. In, ko se zavemo, da naslednje izpite želimo opraviti!!!

To je dolga pot…če pomislim na mojo zgodbo bo 14.2.2015 točno 2 leti odkar sem si zaželela resničnih sprememb ZNOTRAJ SEBE!!! 

Ja znotraj sebe garamo na različne načine in po svetu hodimo z podočnjaki in kot pravi mesečniki. To delo je naporno. Nič nimaš za pokazati a sam si popolnoma izčrpan. Komaj preživiš določene dneve in potem si hvaležen, da pride vsake toliko časa naokoli kakšen val dobre energije. In tako pluješ. Kako spreminjamo svojo notranjost je odvisno od vsakega posameznika. Vsak najde svoj način, svoje orodje.

A kljub svoji notranjosti je pomembno poskrbeti tudi za naše ogrodje – naše fizično telo. Lepo telo je le še jagoda na vrhu smetane. Čudoviti znotraj – čudoviti navzven. 

Tako kot je potrebno garati za našo čisto notranjost prav tako se je potrebno potruditi tudi za naše fizično telo. Če želimo čvrsto telo je za to seveda potrebno nekaj storiti :-) Trenirati z občutkom, poiskati fokus in jasen cilj!!!

Pred kratkim sem razmišljala in ugotovila(mogoče se ne bo prebralo ravno prijetno) :-):

Ko si znotraj sebe napolnjen z vsem drekom, negativnimi mislimi, dejanji in STRAHOM takrat počneš po vsej verjetnosti vse kar je nesprejemljivo, nemoralno…No, PRAVIH VREDNOT takrat sploh ne poznaš. Uživaš v tem, da si kao največji “car” in za vse okoli tebe ti je vseeno. Bolj, kot prizadeneš – bolje se počutiš, čeprav si v resnici tega ne želiš. Vendar ne znaš drugače.

Te stvari se lahko kažejo tudi v športu. V takšnem obdobju ti je gibanje zadnja briga ali pa izbereš drugo skrajnost (to je bil moj primer), da treniraš kot žival, ne kot človek, še manj kot ženska. Če kdo zmore, zmorem jaz!!! :-)

Vem, vem…niste vsi takšni :-) A govorim verjetno o večini, ki izhajamo iz podobnih vzorcev.

Ko pa postajaš znotraj sebe vedno bolj čist in čudovit pa se začne počasi vse obračati. Ne želiš več prizadeti, ker končno čutiš kako zelo boli. Ne obsojaš, ne obtožuješ…Odmakneš se od negativnih energij.

In kar naenkrat ti življenje začne samo ponujati vse kar ti paše. Končno se poslušaš. Kar naenkrat ti zapaše zdrava prehrana in nimaš več občutka, da se ves čas nečemu odrekaš. Ko se ti zahoče kaj nezdravega poješ in greš dalje. Se ne obsojaš!!!

Začneš jesti po občutku, brez stradanja ali druge skrajnost – nažiranja. Nič več ne računaš, nič več ne razmišljaš kdaj sadje, kdaj ne...Kar naenkrat ne potrebuješ več nobene diete!!! Končno treniraš zato, da se dobro počutiš in, da posledično izgledaš tudi FIT in zapeljivo.

Seveda je pomembno vse – CELOTA!!!

Mogoče mi ne verjamete, mogoče mislite, da nakladam a pri meni se je zgodilo točno to kar ste prebrali.

Počistite vse kar je slabo in povabite vse kar je dobro.

Pri ukvarjanju s fizičnim telesom vam z veseljem pomagam :-) In s tem Vam bom verjetno posledično pomagala še kje drugje. Nič ne počnem namesto vas…vas pa lahko usmerjam, do tja ko znam in zmorem.

Zakaj bi hodili naokrog, če vam lahko kdo prišepne, da obstaja pa morda kakšna bližnjica. :-)

Pošiljam vam en čudovit, nežen zimski pozdravček!!!

Objem,

Urška

DSC_4215