Prva “uradna” slikca s katero sem štartala pred točno dvemi leti. 22.10.2012 je bil datum, ko smo začeli s treningi.

Spomnem se kot, da je bilo včeraj.

Meseca julija sem izgubila službo v Splošni bolnišnici Celje v laboratoriju na Oddelku za patologijo in citologijo.

Spomnem se kako so mi ves čas obljubljali, da mi bodo podaljšali pogodbo potem pa tik pred zdajci zvem, da žal zaenkrat pač ne zaposlujejo novega kadra. Ostala sem brez službe s solzami v očeh. Čeprav to v resnici ni bila moja sanjska služba mi je bilo vseeno hudo. Ne glede na vse sem izgubila neke vrste varnost – predvsem finančno varnost. Delo sem kljub temu, da ni bilo sanjsko opravljala vestno saj sem bila vesela, da sploh imam priložnost hodit v službo.

Pa se je začela spet težka pot. Ostala sem doma in se smilila sama sebi. Vedno bolj sem se tudi zavedala, da me študij, ki sem ga končala in s tem tudi služba, ki bi naj bila primerna za mojo izobrazbo prav nič ne veseli. Pošiljala sem prošnje dobila nisem pnavadi nič – še odgovora ne. Vedno bolj sem se spraševala zakaj mi že v štartu ni bil namenjen študij, ki bi me veselil. Žal ni bilo preprosto. V OŠ sem zbolela za epilepsijo in prav zaradi te bolezni mi je bil onemogočen tudi študij na fakulteti za šport. Poleg športa me je zanimal še študij novinarstva ampak moje točke za tja niso bile dovolj visoke in poleg tega smo bili prva generacija, ki je opravljala poklicno maturo. Skratka nič se ni poklopilo.

Vedno bolj sem stagnirala doma. Dokler nisem dobila prebliska, da želim voditi vadbe na drugačen način, kot sem ga poznala sama. Kot študentka sem obiskovala kar dosti vodenih vadb in potem seveda tudi še pozneje. Vsake toliko časa me je pri določenih inštruktorjih kaj zmotilo. Največkrat sem dobila občutek, da sem tam pač zato, da delam v skupini saj je inštruktor trening ves čas opravljal zraven vadeči pa smo delali po svoje. Kot smo mislili, da je prav…Na ta način sem si pridelala kar nekaj poškodb…tudi diastazo po porodu.

Jaz sem si želela, da bi ljudje delali pravilno. Da bi se ljudje v našem domačem kraju malo družili, bili fit in zadovoljni. Čutila sem, da lahko ljudem nekaj dam. To je bilo vse kar sem imela – čutenje. Brez skupine, brez prostora, brez rekvizitov – samo močno sem si želela.

Spomnem se kako sem iz kuverte vzele čisto zadnje prihranke in naročila utežke in nekaj rekvizitov. Ko sem dobila domov paket sem bila vesela in hkrati prestrašena. Vse je bilo tako neznano…Velikokrat sem se spraševala v kaj se sploh spuščam. To ne more biti služba, to ni reden prihodek…zvečer ne bom doma, itd…strah, strah, strah!

Vedela sem, da je na OŠ manjša fitnes soba kjer se že izvaja ena vadba. Poklicala sem na občino in rezervirala 2 termina. Pon., in sre., ob 19.00 je še bilo prosto.

Nato sem poklicala to osebo, ki je izvajala v tem prostoru že vadbo. Želela sem ji povedati, da ji ne želim biti konkurenca ker so to čisto druge vrste treningi in, da bom vesela, če mi lahko naredi pri svojih puncah malo reklame.

Ta oseba je potem naredila čudovito dejanje. Naredila mi je res dobro reklamo in puncam, ki so obiskovale njeno vadbo omogočila ugodne mesečne karte, da so lahko kombinirale tudi mojo vadbo.

To je storila oseba, ki me osebno sploh ni poznala…spoznala me je na prvi kavici. Energija je stekla.

In ta oseba je v mojem življenju tudi ostala. Razvile sva čudovito prijateljstvo z vzponi in padci, ki ga še danes skrbno negujeva.

Goga HVALA TI in saj veš, da te imam rada <3

Prvi trening. Uh, nočete vedeti kakšno tremo sem imela…kot, da bi zagovarjala svojo diplomo. :-)

Dvorana je bila polna in jaz tako zelo hvaležna. Vsem VAM, ki ste mi dali priložnost na samem začetku!!!

Priznam, da sem bila kot prestrašena miška, ki se je še vedno lovila in iskala pravo pot. Ves čas sem še vedno zraven iskala službo. Ampak ni je bilo. Sedaj vem drago moje vesolje zakaj mi jo nisi poslal. Ampak takrat še nisva znala tako fletno sodelovati. :-)

In potem smo pluli…na začetku 2 termina kar kmalu zatem smo postavili še 3 termin ob petkih. Uspešno smo zaključili prvo sezono kot POWER FIT-ovci. Ja to je bilo naše prvo ime. Dokler se moj frizer Gašper Sedminek med barvanjem mojih las ni spomnil super FIT Effecta z Urško Rihter. :-)

Ogromno ste mi dali…ne morem opisati koliko!!! Dobila sem oz., oba z Andrejem sva dobila tudi čudovite nove prijatelje. Razvijalo se je nekaj lepega. Posebna energija!!!

Bilo so padci, bili so težki časi. A skupaj smo premagali marsikaj in še vedno smo skupaj močni in povezani. Razvilo se je ogromno lepih prijateljskih vezi.

Nato smo štartali z drugo sezono, ki je prinesla dosti sprememb. Morali smo se seliti, ker smo ostali brez dvorane.

In FIT Effect je štartal še z dvema novima lokacijama.

Kontaktirala me je oseba, ki me tudi ni ravno dobro poznala ampak je verjela vame. Ta oseba je dobila novo službo zato je morala zapustiti skupino punc s katerimi je izvajala podobne treninge kot jaz. Dala mi je priložnost. Biljana hvala. Tako sem začela 2x tedensko z vadbo tudi v Trbovljah…spet trema, strah…kako me bodo punce sprejele. Jaz sem Urška ne Biljana :-) Pa smo speljali tudi to. Čeprav se je skupina v eni sezoni kar korenito premešala sem zelo vesela, da smo ustvarile tako super ekipo. Vedno se rada odpravim čez hrib k mojim puncam. In z drugo sezono se je vadba aktivirala še v rojstnem kraju mojega moža v Novi Štifti.

Skratka…zelo prestrašeno sem stopicala naprej in nekje globoko v sebi verjela.

Iz srca sem hvaležna Andreju, da me je podpiral in bil pripravljen ostajati zvečer doma ter se posledično odpovedati tudi kakšni svoji dejavnosti. Hvaležna mamici in atiju, ki nama zelo velikokrat priskočita na pomoč v zvezi z varstvom, da si lahko tudi midva privoščiva tiste najine skupne trenutke, ker jih je čez teden zelo malo :-)

Po dveh letih je naša FIT Effect družinica dosti bolj zrela, premore ogromno več znanja, čudovitih uspehov in čudovitih zgodb. Delamo ter sledimo naprej. Razvijamo nekaj lepega.

Vesela in neizmerno srečna, da ste ob meni. Da ste mi pred dvemi leti dali priložnost. Čeprav brez velikih izkušenj. A nekje je treba začeti.

Hvala VAM iz srca!!!

Rada Vas imam <3

FE2