Tokrat želim deliti z vami Simonino zgodbo. Zakaj? Zato, ker se mi zdi zanimiva. Ker je realna in ker predvsem prikazuje to, kako lahko ženske šport povežemo še z ostalimi področji.

Je že res, da največkrat začnemo delati na sebi zaradi tega, ker nismo zadovoljni s sabo. In, da vsi teoretično vemo, da je treba začeti najprej globoko v sebi in da se lepota razvija od znotraj navzven. Pa vendar to ni tako enostavno.

Tudi v osebo se ljudje največkrat zaljubimo zaradi videza in nam je notranjost super cool, ker je videz res top šit. A slej kot prej ugotovimo, da še tako prečudovita lepota brez prave vsebine ni veliko vredna.

In potem začnemo graditi…graditi na odnosu s samim sabo, graditi skupne odnose, se učiti kako se pogovarjati in predvsem slišati, itd….In ravno tako je pri športu. Začnemo zaradi tega, ker nas moti nekaj vizuelno in posledično zraven stopimo na prečudovito pot odkrivanja in poslušanja samega sebe.

Začnemo se resnično spoznavati. In moje poslanstvo naše FIT Effect družinice je vsekakor to, da poleg fit videza najdemo tudi notranji mir in srečo. Da ženske povežemo svojo neverjetno moč in da dobimo svojo žensko energijo spet nazaj, ker nam je v tem podivjanem svetu nekam ušla. Dovolimo si biti ŽENSKE v pravem pomenu besede. Mislim, da nam prav super uspeva :-)

 

Tole pa je zapisala Simona:

” Stara sem 34 let ,mamica dveh deklet starih 13. in 8. let. Pri Urški sem pričela z vadbo lani oktobra z 63 kg in nekaj malenkostmi, ki so mi kazile samozavest. Najprej sem vadbo obiskovala enkrat tedensko ob petkih v Novi Štifti. Z decembrom pa sva se z Meto pričeli vozit še v Letuš.
Poleg vadbe z Urško dvakrat tedensko redno hodim in tečem ter včasih naredim še kakšen sklec in trebušnjak.
In zakaj sem se sploh odločila za to vrsto vadbe?
Že od nekdaj sem imela željo nekaj naredit zase, za svoj boljši izgled in predvsem dobro počutje. Pa ni bilo možnosti najprej zaradi deklet, ker sta bili mali, nato pa je nastal problem, ker se v našem kraju nič ne dogaja. Nekaj let nazaj sem obiskovala aerobiko v Gornjem Gradu a je kmalu po začetku vse padlo v vodo, ker nas je bilo vsak naslednji obisk manj.
Tako mi je ostala le hoja in tek. Sicer bolje kot nič, a to ni bilo to. Na našo srečo pa nas je lani oktobra prijetno presenetila Urška s svojo vadbo. Pa gremo probat…
Vadba ni lahkotno poskakovanje, to ni plesna aerobika, to je res čisti mix tistega kar predstavlja Urška. Všeč mi je čeprav resnično trdo delaš, se prešvicaš in utrudiš. To je to kar rabim, da se nekje pozna.
Vedno sem občudovala ženske, ki so imele lepo izklesano telo – mišice. Vedela sem, da sem na dobri poti, če bom redno hodila na vadbo in vztrajala.
Z Urško sva se nekajkrat dobile tudi osebno in pregledale kje sem bila v tistem trenutku s hrano in z mojo glavo. Urška vedno pogleda celoto.
In res, po parih mesecih vadbe in spremembe prehrane so razultati vidni in ponosna sem na to.
Vadba mi je prišla v kri in komaj čakam ponedeljke in petke, ko se s puncami odpravimo na vadbo. Druga drugi smo konkurenca in podpora hkrati. Včasih je težko a vztrajamo vsaka po svojih močeh in zmožnostih. A občutek ob koncu vadbe je fenomenalen! To je čar vodene vadbe – energija!
Kar se tiče hrane nisem uvajala ekstremnih sprememb , ker vem, da ne bi zdržala in bi bila spet na začetku. Takšen plan sva sestavile z Urško – zdrava kmečka pamet.  Odpovedala sem se krompirju in vsemu iz bele moke. Vse ostalo jem, redno 5 obrokov na dan. Na jedilniku sicer prevladujejo meso, zelenjava in jajca. Kruh je pirin, ajdov ali ržen…..popijem veliko vode, če pa se mi zaljubi kaj sladkega pa se tudi ne odpovem…..a seveda ne pretiravam.
In, če potegnem črto:
V kombinaciji vadbe z Urško in prehrano sem v 11 mesecih izgubila 5 kg, izboljšala videz telesa, tonus mišič ter tisto kar je najpomembneje, spravila svoje počutje na orto!!!
Ponosna sem nase in na vse moje sovadeče, ki pridno obiskujemo ure vadbe.
Hvaležna Urški za vso pozitivno energijo in moč, ki nam jo vliva vsakič znova. In da vadeči zanjo resnično niso le številka, ampak posebni ljudje. Ceni vsakega posameznika in to se čuti. Skozi njeno pot rastemo tudi vsi mi. Hvala <3
Ponosna sem, da sem del ekipe FIT EFFECT !”
Simona,
Nova Štifta
Hvala Simona, da si z nami delila svojo zgodbo <3
simona