Velikokrat zavijem v virtualno FIT kuhinjo na facebook-u k Staši Grom. Zanimajo me bolj jedi, ki pridejo v poštev za malico, večerjo, kosilo…Sladicam se raje izognem :-) Ker moram ponavadi vse sama pojest doma. :-)

Ampak teli lowcarb čokoladni torti pa se res nisem morala upreti. No bolj njeni preprosti pripravi. Ker se mi res ne da packati v kuhinji ure in ure. Skratka nastala je ena super torta. Meni osebno zelo dobra.

Prva dva okuševalca sta jo šla izpljunit v WC in sta dejala, da ni dobra in da je pregrenka. Jp, Ožbej in Neža pač ne jesta 90% čokolado. 😉 Punce, ki so si jo po pridnem treningu zaslužile pa so dejale, da je super.

Recept:

BISKVIT:

6 jajc

4 žličke kokosovega sladkorja (lahko tudi stevio ali kakšno drugo naravno sladilo)

6 žlic mletih orehov.

Ločimo rumenjake in beljake. V rumenjake dodamo sladkor. Iz beljakov stepemo sneg. K rumenjakom primešamo sneg in dodamo 6 žlic mletih orehov.

Biskvit pečemo cca 15 min na 175 st. C. Ko je pečen ga damo iz pečice in ga ohladimo.

KREMA:

500 g sladke smetane

200 g 90% temne čokolade

Čokolado nalomimo v sladko smetano in segrevamo dokler se ne stopi. Damo v hladilnik, da se čisto ohladi. Jaz sem pustila nekje 3 h v hladilniku.

Ohlajeno smetano potem stepemo z metlicami, kot bi stepali navadno sladko smetano.

PRELIV:

250 ml sladke smetane

1 merica vanilijevih proteinov

ČOKOLADNI OBLIV:

1 žličko kakava stopimo na kokosovi maščobi.

Priprava:

Prvo se lotite kreme, potem spečete biskvit. Biskvit naj se vam dobro ohladi in ga nato prerežite na 2 plasti.

Eno plast namažite s kremo in na kremo položite še drugo plast.

Potem torto ob robovih in povrhu namažite s prelivom in čisto na koncu povrhu dodajte še čokoladni obliv.

Moj testo je bil kar zelo tanek, mogoče zaradi tega ker sem uporabila preveč pravokotni pekač. Pa vendar je vseeno dobro izpadlo, ker sem ugotovila, da lahko postrežem v drugačni obliki, bolj v obliki kock naprimer.

Naslednjič bom pri nadevu uporabila samo 250 ml sladke smetane in 100 g čokolade. Mislim, da bo več kot dovolj.

Tokrat sem dodala 90% čokolado in se čuti kar grenak okus. Meni je ok. Bom pa naslednjič vseeno poskusila s 75% čokolado ali tisto mlečno od Dorine, ki ima dodano stevio.

Namesto navadne sladke smetane pa bom uporabila kokosovo sladko smetano.

Skratka meni je res dobra…ampak ni najbolj varno, da imam takšne dobrote doma.

Uživajte v čaranju :-) In posredujte tudi kakšne svoje varianta…z veseljem jih bom priimala na zid in na blog!