Kot veste nisem zagovornik takšnih in drugačnih diet…zadnji izziv mi je to še dodatno potrdil. Naše telo potrebuje vse.

Je pa vsekakor pomembno to kakšna živila izbiramo. To je dosti bolj pomembno od štetja kalorij, kar tudi ne zagovarjam. Kar se tiče ogljikovih hidratov kot priloge sama najraje izbiram:

– kvinojo

– čičeriko

– rjavi, divji ali basmati riž

– ajdo

– amarant

Rada imam meso, ribe…oz., jaz imam rada itak vse 😉

Nekajkrat na teden pa si privoščim kosilo tudi brez mesa.

Tokrat sem naredila kvinojo s tuno, fižolom dodala pa sem tudi malo sirčka. In seveda velika skleda zelene solate.

Solato pripravljam že kar nekaj časa brez soli, ker smo v naši družini zelo zelo omejili sol. Jaz jo skorajda ne uporabljam, ostali 3-je pa solijo po želji.

Solata nam je postala brez soli super dobra…uporabljamo olivno olje, balzamični kis, naribano jajčko in fižol. Okus je super. Potrjeno tudi od ostalih poskuševalcev.