PIRIN KRUH BREZ KVASA
Sestavine:
500g pirine polnozrnate moke
50g ovsenih kosmičev
1 pecilni prašek iz VINSKEGA kamna (dobite v DM-u in podobnih trgovinah)
1 čajna žlička soli (lahko tudi polovička)
2 jušni žlici Olivnega olja
500 ml mineralne vode

Vse sestavine, razen mineralne vode, stresemo v skledo. Med mešanjem pa z mešalnikom dodajamo mineralno vodo.
Testo mora biti gostljato, ne trdo in ne tekoče.
Postavimo v ogreto pečico, pekač premažete z olivnim oljem in pečete 1h pri 180^C.

Pečen kruh stresemo iz pekača, ga zavijemo v kuhinjsko krpo in ohladimo.
Jaz osebno ohlajen kruh zavijem v alufolijo in ga hranim v hladilniku. Zdrži zelo dolgo. Po želji, lahko kruh narežete tudi na rezine in jih sveže zamrznete.
Kruh brez kvasa se namreč hitro prične sušiti in postane drobljiv, zato predlagam takšen način hranjevanja.