VEČNO MLADI!?

Bomo res večno mladi, kar se tiče zunanjosti? Bomo res večno brez gubic, bo naša koža res vedno napeta?

Sicer ne vem kam se pelje ta svet a globoko v sebi vem, da ne želim biti na tem vlaku večne mladosti. Kdaj bom lahko skočila dol še tudi ne vem. 😉 A zavedam se dejstva, da vse skupaj postaja že bolano. Na vsakem koraku večna mladost. Ženske bomo po novem lahko tudi pri 50+ izgledale kot dvajsetletnice (če imate seveda dovolj denarja).  1001 reklama za anti-age produkte, a v reklamah skoraj da dvajsetletnice…! Odpreš družabna omrežja in vse slike so čudovite, vsi so srečni, sijoči in brez napakic. Odpreš revijo in ne veš več kam sploh spadaš? Zdrava prehrana na vsakem koraku, šport na vsakem koraku…v naprej pripravljeni obroki, potrebno je jesti na 3 ure, ker drugače verjetno kar umreš, oz., dobiš ne vem koliko maščobnih zalog!?? In to največkrat prodajajo razne “fitnes zvezde”, ki imajo cel dan samo zase in za razmišljanje o tem, kakšen trening bodo opravile in kaj bodo jedle!?

Ti pa si mama, žena, gospodinja, vestna v službi in poleg vsega tega se trudiš še za svoje zdravje in lepo ter privlačno telo! Kdo je tu zmagovalec? Vsekakor ti!!!

Ti si tista, ki otroku kupi žemljico in jo boš pojedla, ker ti jo je hudo vreči v smeti, ko jo otrok ne more več pojesti. Ti si tista, ki otroku namaže viki kremo na kruh in se potem boriš sama s sabo še kakšno minutko, da ne boš pojedla na žlico še sama pol lončka viki kreme, ker si to naredila že v soboto, ko si ponoči vsa utrujena vstala, ker se je zbudil tvoj čudovit otrok. Trudiš se z zdravo prehrano, ker se počutiš dobro a včasih ti spodleti in s tem ni nič narobe!!!

Ti si tista, ki se vsak dan trudi, da se sprejme. Kljub strijam in celulitu, ki te vsake toliko časa še dodatno obišče. Najpogosteje takrat, ko si utrujena in pod stresom. Ti si tista, ki se trudi, da ti ne bo šla na živce tista čvrsta 20-letnica, ki v vročih hlačkah v popolnem make up-u priteče mimo tebe in povrhu vsega pogleda za njo še tvoj partner. Ja TI in JAZ! Midve se trudiva vsak dan, da bi ubežale tem idealom, ki niso v nobeni logični povezavi z naravnim procesom življenja.

Kako se boriti proti “popolnosti”, ki nam jo prikazujejo!? Na vse žal nimam odgovora. Vem, da nam včasih uspeva bolj, včasih manj.

Vem le to:

Staranje je naravni proces in temu je nemogoče ubežati. Raven hialuronske kisline v kožnic celicah upada. Pri 40-letnicah je te kisline za polovico manj kot pri 20-letnicah. In ta kislina je seveda povezana tudi s kolagenom saj ima pri tvorbi le tega pomembno vlogo.

Staranju ne moremo ubežati lahko ga samo malo upočasnimo.

– VITAMIN C in E

Zmanjšujeta škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, ki uničujejo kolagen in elastin. Vitamin C (citrusi,, paprika, brokoli, cvetača…), Vitam E (oreščki, olive, špinača, beluši…).

– VADBA in POTENJE

Potenje je zdravo. Pot, ki se med vadbo izloči je koristen za kožo. Vadba poveča pretok krvi ter prenos hranilnih snovi in kisika do kožnih celic. Vendar ne pozabite telesu dovajati zadostne količine vode!!!

Z redno vadbo vsekakor dlje časa ohranjamo mladosten videz pa vendar z vadbo NE pretiravajte, ker lahko s tem pospešite proces staranja. Mogoče bo vaše telo res čvrsto, napeto a vaš obraz ne bo sijal in bo utrujen in zgaran!!! V vadbi uživajte!!! Naj bo naporno…a v trenutku, ko končate s treningom se morate počutiti polni energije.

– SKRBITE ZA SVOJO KOŽO SKOZI CELO LETO

Skrbite za svoje telo, da bo imelo vedno dovolj vlage. Uporabljajte maslo, olje, itd…Meni osebno je zelo všeč nerafinerirano KARITEJEVO MASLO. Za obraz pa ARGANOVO OLJE. In prav nič ne stane več kot 20 eur.

– PRIVOŠČITE SI NEGO OBRAZA in MASAŽO

Dober krvni obtok pomaga odplavljati strupe iz telesa.  Treba je tudi poskrbeti, da je naš limfni sistem ves čas v pogonu, kar lahko poleg masaž naredimo tudi z redno vadbo.

Nega obraza in druge storitve za dušo in lepo telo: www.heba.si!

Vas zanima s čim si pomagam jaz:

Vsako jutro na tešče popijem gel ALOE VERA, 2x/dan po obroku zaužijem kapsule Hialuronske kisline (izdelki FOREVER), potrudim se, da grem 2x/leto na nego obraza, po tuširanju kožo vedno navlažim s karitejevim maslom. Vsaj 1x/2 meseca si privoščim masažo celega telesa (Petra Vajdič). Pred poletjem si privoščim tretma intenzivnih masaž, ki sprostijo moje napete mišice, pospešijo limfni sistem in mi pomagajo, da se telo očisti strupov.

Drage moje potrudimo se, da se resnično sprejemamo, ker ne glede na vse pa resnično še vedno šteje največ ČISTO SRCE in NASMEJAN – NEŽEN OBRAZ, ki se mu čez leta pridružijo različni modni dodatki, kot so gubice, podočnjaki, itd.!!!

Potrudimo se ŽIVETI in ne samo hrepeneti po stvareh ki na koncu vsekakor sploh niso naravne!!! SKUPAJ ZMOREMO!!!

Objem,

Urška

 

 believe-in-yourself