Lokacije, urniki, novosti (Sezona 2014/15)

Dragi moji FIT Effectovci!!!

Še en teden nas loči do začetka nove sezone 2014/15. Nekateri ste bili pridni čez celo poletje, drugi ste si vzeli malo pavze spet tretji ste se ukvarjali z drugimi športi, itd…!

Z naslednjim tednom pa začenjamo spet ČISTO ZARES. Skupaj stopamo v mojem domačem kraju v tretjo sezono. V Zadrečki dolini in v Zasavju pa v drugo sezono.

Tudi letos se bomo na 2 lokacijah selili.

1. LOKACIJE:

1. Letuš – Kulturni dom (še v mesecu septembru). Z OKTOBROM se selimo v BRASLOVČE v NOVO TELOVADNICO (Partizan).

2. Trbovlje – telovadnica BIT

3. Nova Štifta – telovadnica OŠ

2. URNIK:

Letuš:

PON., in SRE., ob 19.00 FIT EFFECT

PET., ob 18.00 FIT EFFECT

TOR., in ČETR., ob 20.00 BODY&MIND

Trbovlje:

TOR., in ČETR., ob 18.00

Nova Štifta:

PETEK ob 20.00

3. OSEBNI TRENINGI

Osebni treningi se izvajajo po dogovoru.

4. OBVESTILO:

Plačilo se izvede vedno pri prvem obisku. Na začetku prejmete svojo člansko izkaznico na kateri bodo obiski vodeni računalniško. Kartico ali svojo ID številko imate vedno s sabo. Na začetku podpišete vsi izjave na katerih so vsa pravila, ki so vključena v vadbo.

Kadar se mesečna karta plačuje vas prosim, da pridete malo prej, da lahko točno ob uri začnemo z vadbo.

Veselim se nove sezone, druženja z vami, novega znanja, sveže energije in veliko nasmejanih obrazov. Kadar pa naši obrazi ne bodo nasmejani pa se bomo skupaj potrudili priklicati smeh nazaj na obraz. Prav tako se veselim vaše močne volje in doseganja novih ciljev.

Prečudovit dan,

vaša Urška. ****

Borovničev biskvit s slastnim prelivom

Ker imata moja otročka ta vikend na počitnicah bratranca je takoj malo več časa zame. :-) Uživajo sami in sem za ta moj čas čisto hvaležna :-) Poleg tega pa je še dež, ki mi prav tako paše. Kadar je sonček smo seveda vsi radi zunaj ampak žal nas notraj vso delo vedno počaka. Ob deževnih dneh pa lahko brez hitenja vse uredim in zraven še malo ustvarjam.

Prijateljica mi je zadnjič predlagala recept za borovničevo kremo. Jaz pa sem se odločila za kombinacijo in sem s to slastno kremo napolnila biskvit.

Testo za biskvit je enako kot pri čokoladni torti http://fiteffect.si/?p=440.

BISKVIT:

6 jajc

4 žličke kokosovega sladkorja (lahko tudi stevio ali kakšno drugo naravno sladilo)

6 žlic mletih orehov.

Ločimo rumenjake in beljake. V rumenjake dodamo sladkor. Iz beljakov stepemo sneg. K rumenjakom primešamo sneg in dodamo 6 žlic mletih orehov.

Biskvit pečemo cca 15 min na 175 st. C. Ko je pečen ga damo iz pečice in ga ohladimo. Tokrat sem dodala samo 2 žlički kokosovega sladkorja.

KREMA:

1 šalčka indijskih oreščkov

1 velika šalca borovnic

400 ml kokosovega mleka v pločevinki

1/3 šalčke kokosovega masla (stopljenega)

1 merica PhD whey proteinov (okus vanilija)

1 velika žlica skute

ščepec vanilijevega sladkorja (po želji)

stisneš zraven še malo limone

Sestavine za kremo sem dala v blender in počakala, da je nastala gladka krema. Kremo sem nato dala v hladilnik.

PRELIV:

300 ml KOKOSOVE sladke smetane

ČOKOLADNI OBLIV:

2 reberci 85% čokolade stopimo na kokosovi maščobi.

Uživajte v sladkanju :-)

BODY&MIND vadba – NOVO!!!

Ne marate uteži, takšnih in drugačnih poskokov, 1001 skleco, hiter tempo, visoko intenzivnost?

Če ste vsaj na dva vprašanja odgovorili pritrdilno potem namesto vadbe FIT Effect izberite vadbo BODY&MIND.
Kaj nam prinaša vadba BODY&MIND?

Mešanico večih sestavin. Vadila sem samo pilates in prav tako sem vadila tudi samo jogo. Pa vendar se nisem našla samo v eni vadbi.

Zato sem zasnovala vadbo, ki bo vsebovala elemente joge, pilatesa in vaj za kritične ženske predele.

Poleg pilatesa in joge se bomo ukvarjali tudi z različnimi vajami za trebušni predel, noge in zadnjico. Potrudili se bomo izvajati tudi različne vaje za boljšo gibljivost in se igrali z različnimi pripomočki (ne, ne…v mislih nimam takšne in drugačne uteži). Ves čas vadbe pa bo primarna naša lastna teža.
Proti koncu vadbe bomo vedno poskrbeli tudi za umiritev našega uma in iskanja notranjega miru.

Verjamem, da to rabimo vsi. Čisto vsak dan. Pa vendar nam tempo tega ne dopušča vedno.
Vadba kjer ne bomo potiskali svojega telesa čez težke preizkušnje. Pa vseeno vadba kjer bomo mišice in naš um začutili čisto na drugačen način. Bo lahko, bo težko? Kar boste želeli sami…kot pri vsaki vadbi :-)

Lahko pričakujete rezultate? Kar se tiče samega telesa seveda, če je vaša prehrana v 70% urejena ali ste jo pripravljeni ob vadbi spremeniti. Zase, za vaše zdravje, za boljšo samozavest, za FIT videz. Ne zaradi drugih, izključno zaradi VAS.

Kaj pa rezultat našega uma? Lahko najdem svoj notranji glas, lahko sprejmem sebe kot najbolj čudovito bitje? Če ste pripravljeni in se boste zadnjih 15 min pripravljeni poglobiti vase, boste vsekakor našli kakšen odgovor na vsa vprašanja, ki tičijo znotraj nas.

S kombinacijo FIT Effect treningov pa bo to vsekakor zmagovalna kombinacija!!!

Vsi vadeči imajo pri mojih vadbah vedno vključeno gratis svetovanje, prehrano in pogovor.

Želim vas obravnavati kot čudovito osebo in ne samo kot številko vadečega.

Želim, da ste zadovoljni. Želim, da se odprete in skupaj plujemo proti vašim ciljem. Počasi, na zanesljiv, zdrav in zabaven način.

Na novi vadbi BODY&MIND se nam lahko pridružiš ob torkih in četrtkih ob 20.00.

Začnemo že 2.9.2014, v septembru še na lokaciji LETUŠ od oktobra dalje pa v BRASLOVČAH.
Obvezne prijave na vadbo. Preko inbox-a na FB strani ali na mail: fiteffect.urska@gmail.com!

Objem,
Urška

 

FIT Čokoladna torta

Velikokrat zavijem v virtualno FIT kuhinjo na facebook-u k Staši Grom. Zanimajo me bolj jedi, ki pridejo v poštev za malico, večerjo, kosilo…Sladicam se raje izognem :-) Ker moram ponavadi vse sama pojest doma. :-)

Ampak teli lowcarb čokoladni torti pa se res nisem morala upreti. No bolj njeni preprosti pripravi. Ker se mi res ne da packati v kuhinji ure in ure. Skratka nastala je ena super torta. Meni osebno zelo dobra.

Prva dva okuševalca sta jo šla izpljunit v WC in sta dejala, da ni dobra in da je pregrenka. Jp, Ožbej in Neža pač ne jesta 90% čokolado. 😉 Punce, ki so si jo po pridnem treningu zaslužile pa so dejale, da je super.

Recept:

BISKVIT:

6 jajc

4 žličke kokosovega sladkorja (lahko tudi stevio ali kakšno drugo naravno sladilo)

6 žlic mletih orehov.

Ločimo rumenjake in beljake. V rumenjake dodamo sladkor. Iz beljakov stepemo sneg. K rumenjakom primešamo sneg in dodamo 6 žlic mletih orehov.

Biskvit pečemo cca 15 min na 175 st. C. Ko je pečen ga damo iz pečice in ga ohladimo.

KREMA:

500 g sladke smetane

200 g 90% temne čokolade

Čokolado nalomimo v sladko smetano in segrevamo dokler se ne stopi. Damo v hladilnik, da se čisto ohladi. Jaz sem pustila nekje 3 h v hladilniku.

Ohlajeno smetano potem stepemo z metlicami, kot bi stepali navadno sladko smetano.

PRELIV:

250 ml sladke smetane

1 merica vanilijevih proteinov

ČOKOLADNI OBLIV:

1 žličko kakava stopimo na kokosovi maščobi.

Priprava:

Prvo se lotite kreme, potem spečete biskvit. Biskvit naj se vam dobro ohladi in ga nato prerežite na 2 plasti.

Eno plast namažite s kremo in na kremo položite še drugo plast.

Potem torto ob robovih in povrhu namažite s prelivom in čisto na koncu povrhu dodajte še čokoladni obliv.

Moj testo je bil kar zelo tanek, mogoče zaradi tega ker sem uporabila preveč pravokotni pekač. Pa vendar je vseeno dobro izpadlo, ker sem ugotovila, da lahko postrežem v drugačni obliki, bolj v obliki kock naprimer.

Naslednjič bom pri nadevu uporabila samo 250 ml sladke smetane in 100 g čokolade. Mislim, da bo več kot dovolj.

Tokrat sem dodala 90% čokolado in se čuti kar grenak okus. Meni je ok. Bom pa naslednjič vseeno poskusila s 75% čokolado ali tisto mlečno od Dorine, ki ima dodano stevio.

Namesto navadne sladke smetane pa bom uporabila kokosovo sladko smetano.

Skratka meni je res dobra…ampak ni najbolj varno, da imam takšne dobrote doma.

Uživajte v čaranju :-) In posredujte tudi kakšne svoje varianta…z veseljem jih bom priimala na zid in na blog!

 

 

Včasih boli…

Večkrat si želim, da bi se rodila kot največji flegmatik. Da bi za vsako situacijo, ko me zaboli zamahnila z roko in rekla vseeno mi je…Pa ne morem. Lahko se še tako trudim in delam na sebi, določenih stvari ne bom nikoli spremenila. Takšna sem! Pa čeprav vem, da bom zaradi tega v življenju še velikokrat prizadeta.

Še vedno sem tisti sanjač, ki verjame v dobro. V to, da se dobro vrača z dobrim. A priznam, da zadnje čase velikokrat podvomim v to. Včasih se mi zdi, da ravno zaradi tega, ker si dober dobiš v hrbet nož.

Biti prijazen do osebe samo v določen trenutku, ker vidiš v tej osebi neko korist se mi zdi najbolj nizko dejanje. A žal opažam ogromno takšnih situacij. Ja, priznam…zaboli te, ko te oseba komaj pozdravi…pa še to vzvišeno. Pa čeprav veš, da si z nasveti tudi sam ogromno pomagal določeni osebi…! Ne govorim o situacijah da se življenje spreminja in da ljudje pridejo in grejo…Pravi ljudje vedno ostanejo povezani s tabo, tudi če jih slišiš 1x na 2 leti ali vidiš vsakih 5 let. Čutiš jih, da so s tabo.

Ja, boli me vsa hinavščina, nevoščljivost, neiskrenost…včasih tako zelo boli!!!

Zakaj ljudje tako težko privoščimo uspehe drug drugemu? Zakaj?

Zakaj more biti toliko tekmovalnosti? Zakaj je tako hudičevo težko stopiti skupaj, se povezati in drug drugemu dati tisto nekaj več? Ja vem, še ena lekcija v življenju, ki me opomni na to, da se še vedno premalo cenim in spoštujem!!!

Jaz iskreno privoščim uspeh vsakemu posamezniku, sprejmem vsako kritiko in želim, da bi bili vsi ljudje med sabo povezani z eno samo dobro energijo.

A verjetno zahtevam preveč…?

Pa vendar upanje umira zadnje. Še naprej se bom trudila tako kot čutim, da je prav pa čeprav bom zaradi tega večkrat v življenju očitno prizadeta. Upam, da bo koža z leti postala še bolj debela.

Pa vendar me osrečuje dejstvo, da moje skupine sestavljajo podobno misleči ljudje. Velikokrat se tudi jaz naučim kaj od njih. In niso samo treningi…je energija, ki mi da voljo, da vztrajam še naprej. Zaradi vseh tistih, ki so mi podobni. In, ki verjamejo v iskrenost!!! In hvaležna sem za vse tiste ljudi, ki so ob meni. Za vse tiste, ki jih spoznavam na svoji poti in verjamem, da so pravi! Vsak mi da en košček pri sestavljanju mojega mozaika. Vsak mi da nekaj na čisto svoj poseben način. Hvala vsem tistim, ki ste iskreni!!!

 

 

Losos, riž, sir za žar

Pri nas doma se večkrat za kosilo najdeta kar 2 menija… Ponavadi takrat, ko ostali člani družine ne sprejmejo ideje o mojem kosilu :-)

Tokrat smo imeli na meniju puranje zrezke v omaki z gobicami, pire krompir in solata.

Jaz pa sem si pripravila moje najljubše kosilo. Zadnje čase mi zelo paše. Lososa kar nekaj časa nisem imela rada…sedaj pa mi je res full dober. Namesto soli največkrat uporabim začimbo z imenom kurkuma, kajenski poper, peteršilj in česen.

Tokrat sem si za prilogo naredila basmati riž in popekla sirček (sir za žar).

Super okusno…kateri meni pa je vam ljubši? 😉

 

 

Kvinoja s tuno

Kot veste nisem zagovornik takšnih in drugačnih diet…zadnji izziv mi je to še dodatno potrdil. Naše telo potrebuje vse.

Je pa vsekakor pomembno to kakšna živila izbiramo. To je dosti bolj pomembno od štetja kalorij, kar tudi ne zagovarjam. Kar se tiče ogljikovih hidratov kot priloge sama najraje izbiram:

– kvinojo

– čičeriko

– rjavi, divji ali basmati riž

– ajdo

– amarant

Rada imam meso, ribe…oz., jaz imam rada itak vse 😉

Nekajkrat na teden pa si privoščim kosilo tudi brez mesa.

Tokrat sem naredila kvinojo s tuno, fižolom dodala pa sem tudi malo sirčka. In seveda velika skleda zelene solate.

Solato pripravljam že kar nekaj časa brez soli, ker smo v naši družini zelo zelo omejili sol. Jaz jo skorajda ne uporabljam, ostali 3-je pa solijo po želji.

Solata nam je postala brez soli super dobra…uporabljamo olivno olje, balzamični kis, naribano jajčko in fižol. Okus je super. Potrjeno tudi od ostalih poskuševalcev.

 

Domači sladoled

Sladoled imam zelo rada. Še posebaj je dober, če dobim kepico v sladkem kornetu in oblito s čokolado. Če v ponudbi nimajo tistega super čokoladnega preliva si ga raje ne privoščim. Imam pa rada seveda tudi takšne in drugačne kornete, lučke in seveda najboljši sladoled v banjici PLANICA :-)

Ker pa vem, da je sladkor tihi ubijalec zdravja in tudi dobrega oz., FIT videza malo pokompenziram 😉 Vsake toliko časa kepica s čokoladnim prelivom v sladkem kornetu večkrat pa si kar doma pripravim sladoled, ki je brez dodanega sladkorja in brez vseh umetnih dodatkov.

 

Največkrat kombiniram jagodičevje in banane. Dodam vodo in merico vanilijevih proteinov. Vedno dam sladoled malo prej ven in počakam, da se malo stopi. Zraven velikokrat dodam malo jogurta in oreščke. Tako da obrok vsebuje vse, kar potrebuje naše telo. (OH, B, M).

Obrok je primeren za malico, lahko tudi pred ali po treningu.