Iščemo novo ime…Body&Mind se spremeni v …!?

Bilo je nekje marca ko se začutila, da me kliče joga, pilates…skratka vadbe v konceptu Body&Mind-a.

Vpisala sem se tudi na enoletni učiteljski tečaj joge, obiskovala razne delavnice za pilates vaje in vso novo znanje usmerjala tudi v nov koncept vadbe.

Vedela sem le to, da želim predati v tem drugem konceptu bolj žensko vadbo.

Začeli smo septembra in skupina se je začela lepo polniti. Delala sem po občutku. Sledila tudi temu kakšna skupina je in kaj moje drage vadeče potrebujejo. Prve 3 tedne sem se malo lovila. Zakaj? Ker sem predajala nekaj kar globoko nisem čutila, Vedela pa sem, da spada v koncept vadb Body&Mind.

Pa sem se uprla…komu!? V prvi vrsti sama sebi in na naslednjem treningu predala tisto, kar sem si resnično globoko v sebi želela. Skupina se je kar dvignila in dobila sem signal, da sem na pravi poti.

Dober signal je bil tudi ta, ko sem odgovarjala ženskam, ki so me klicale glede nove vadbe in spraševale, če imamo jogo ali pilates…Vedno sem odgovorila, NIČ od tega :-) Pridite preizkusit in boste videle.

Vse kar sem vedela povedati in opisati z besedami je bilo to, da pri tej vadbi želim potegnati iz žensk vso njihovo žensko energijo, eleganco, gracioznost, nežnost in hkrati trdno žensko moč in vztrajnost. In, da to z največjim veseljem povezujem v šport in gibanje.

Na zadnjem treningu pa je do mene prišla gospa in rekla: ” Veste kaj tole je čudovita vadba ampak prav nič v konceptu vadb, ki spadajo v “sistem” Body&Mind-a. “

Še isti večer sem se pogovarjala doma sama s sabo in tako se je začela pot iskanja novega imena.

Ne to ni vadba TNZ, tudi aerobika ne, pa tudi poskokov ni. Je še vedno visokointenzivna vadba vendar na poudarku bolj ženskih bikini vaj. Ogromno vaj za naše globoke mišice, roke, zadnjico…Potrebna je miselnost, fokus in poglobitev v vajo. Ampak zraven garamo. Mišice opravljajo veliko delo.

Vsekakor gre za funkcionalno vadbo s pridihom ŽENSKE ENERGIJE!!!

No naših 10 min na koncu vadbe ne damo. Tam ostaja fokus MIND kjer vas vodim po občutku in želim predati, da pogumno stopite na svojo pravo pot in spoznate svoj JAZ. Da se otresete strahov in postanete pogumne in nežne.

Skratka rabim vašo pomoč. :-) Iščemo novo ime za našo novo vadbo.

Vesela bom vseh predlogov…zmagvalno ime prejme nagrado :-)

Na plan z vašo izvirnostjo :-)

Objem,

Urška

 

 

SPREMEMBE.

Ste kdaj razmišljali o tem, da se cel svet spreminja…ampak na koncu ugotovite, da ste se v resnici spremenili samo Vi.

Tudi jaz se spreminjam, vsi mi se…vsi plujemo v nekih določenih obdobjih na drugačen način. Jaz rastem – znotraj in navzven. O tem kako se trudim rasti navzven drugič…in ne, nisem noseča :-) :-)

In s tem, ko raste trener, učitelj, v smislu znanja in se spreminja tudi znotraj sebe se hočeš nočeš spreminja tudi delo oz., način dela, ki ga opravlja. In spet  hočeš nočeš se malenkost spremenijo tudi odnosi s strankami. Nekaterim nisi več tako zelo všeč, spet drugim postaneš bolj simpatičen in seveda so še tisti, ki te spremljajo in verjamejo vate od samega začetka. Tisti, za katere ne moreš reči, da so zgolj vadeči ampak so postali tudi prijatelji.

Mi letos začenjamo skupno tretjo sezono v Braslovčah in drugo sezono v Trbovljah in Novi Štifti.

In ker vem, da vsako leto čutimo malo drugače bomo tudi letos naše treninge zapakirali na malo drugačen način :-)

Ker se spreminjam in delam po občutku, ker vam želim predati vso znanje, ki mi ga predajajo drugi, ker vem, da ste osnove dobro osvojili in si zaslužite stopiti stopničko, dve, tri višje.

Kar tako iz glave, ko sem razmišljala o svojem delu sem se odločila 😉

Na lokaciji Letuš, upam sicer da zelo zelo kmalu odjadramo v novo telovadnico v Braslovčah imamo FIT Effect trenige 3x tedensko. Zato sem se odločila naslednje :-)

V ponedeljkih bomo skrbeli za našo vzdržljivost in predvsem uporabljali lažja bremena. Ne bomo veliko počivali :-) Pavze bodo aktivne :-)

Ob sredah sem se odločila za krožni trening. Malo več poudarka bomo dali moči. In se posluževali čimbolj kompleksnih vaj. Si privoščili med vajami in serijami tudi več pavze. Ob sredah je ravno zaradi takšnega sistema res OBVEZNA prijava.

Ob petkih, ko je skupina manjša in že dobro utečena pa se bomo igrali z simetrijo telesa. Posluževali se bomo bolj izolacijskih vaj. Bomo imeli v šali rečeno VIP FIT Effect treninge :-)

Jaz pa vam obljubim, da bom z veseljem predajala vso znanje, ki ga bom tudi v prihodnje prejemala od svojih trenerjev na različnih področjih. Ker sem ugotovila, da ti lahko da dosti dosti več oseba z dolgoletnimi izkušnjami kot pa vse delavnice in seminarji. In kar je najbolje…vse preizkusiš na svoji koži in tako dosti lažje predajaš naprej.

Podoben sistem bomo ubrali v BIT-u :-) V Novi Štifti pa se bomo potrudili biti kar se da efektivni glede na termin, ki ga imamo.

Tako sem začutila našo novo sezono FIT Effect-a. :-)

BODY&MIND vadba pa je preprosto vadba v katero verjamem. In verjamem tudi v to, da bodo ljudje podobne stvari kmalu začutili. Je naslednji korak, ki ga enostavno rabimo…je pa res, da je to potrebno začutiti.

Se najdete v naši zgodbi…? Če se, ste toplo vabljeni. Če se ne, verjamem, da se boste našli drugje.

Mi pa bomo veselo pluli z našo FIT Effect barko skozi sezono 2014/15.

Lep pozdravček FIT Effect družinica :-)

pilates

 

Lokacije, urniki, novosti (Sezona 2014/15)

Dragi moji FIT Effectovci!!!

Še en teden nas loči do začetka nove sezone 2014/15. Nekateri ste bili pridni čez celo poletje, drugi ste si vzeli malo pavze spet tretji ste se ukvarjali z drugimi športi, itd…!

Z naslednjim tednom pa začenjamo spet ČISTO ZARES. Skupaj stopamo v mojem domačem kraju v tretjo sezono. V Zadrečki dolini in v Zasavju pa v drugo sezono.

Tudi letos se bomo na 2 lokacijah selili.

1. LOKACIJE:

1. Letuš – Kulturni dom (še v mesecu septembru). Z OKTOBROM se selimo v BRASLOVČE v NOVO TELOVADNICO (Partizan).

2. Trbovlje – telovadnica BIT

3. Nova Štifta – telovadnica OŠ

2. URNIK:

Letuš:

PON., in SRE., ob 19.00 FIT EFFECT

PET., ob 18.00 FIT EFFECT

TOR., in ČETR., ob 20.00 BODY&MIND

Trbovlje:

TOR., in ČETR., ob 18.00

Nova Štifta:

PETEK ob 20.00

3. OSEBNI TRENINGI

Osebni treningi se izvajajo po dogovoru.

4. OBVESTILO:

Plačilo se izvede vedno pri prvem obisku. Na začetku prejmete svojo člansko izkaznico na kateri bodo obiski vodeni računalniško. Kartico ali svojo ID številko imate vedno s sabo. Na začetku podpišete vsi izjave na katerih so vsa pravila, ki so vključena v vadbo.

Kadar se mesečna karta plačuje vas prosim, da pridete malo prej, da lahko točno ob uri začnemo z vadbo.

Veselim se nove sezone, druženja z vami, novega znanja, sveže energije in veliko nasmejanih obrazov. Kadar pa naši obrazi ne bodo nasmejani pa se bomo skupaj potrudili priklicati smeh nazaj na obraz. Prav tako se veselim vaše močne volje in doseganja novih ciljev.

Prečudovit dan,

vaša Urška. ****

BODY&MIND vadba – NOVO!!!

Ne marate uteži, takšnih in drugačnih poskokov, 1001 skleco, hiter tempo, visoko intenzivnost?

Če ste vsaj na dva vprašanja odgovorili pritrdilno potem namesto vadbe FIT Effect izberite vadbo BODY&MIND.
Kaj nam prinaša vadba BODY&MIND?

Mešanico večih sestavin. Vadila sem samo pilates in prav tako sem vadila tudi samo jogo. Pa vendar se nisem našla samo v eni vadbi.

Zato sem zasnovala vadbo, ki bo vsebovala elemente joge, pilatesa in vaj za kritične ženske predele.

Poleg pilatesa in joge se bomo ukvarjali tudi z različnimi vajami za trebušni predel, noge in zadnjico. Potrudili se bomo izvajati tudi različne vaje za boljšo gibljivost in se igrali z različnimi pripomočki (ne, ne…v mislih nimam takšne in drugačne uteži). Ves čas vadbe pa bo primarna naša lastna teža.
Proti koncu vadbe bomo vedno poskrbeli tudi za umiritev našega uma in iskanja notranjega miru.

Verjamem, da to rabimo vsi. Čisto vsak dan. Pa vendar nam tempo tega ne dopušča vedno.
Vadba kjer ne bomo potiskali svojega telesa čez težke preizkušnje. Pa vseeno vadba kjer bomo mišice in naš um začutili čisto na drugačen način. Bo lahko, bo težko? Kar boste želeli sami…kot pri vsaki vadbi :-)

Lahko pričakujete rezultate? Kar se tiče samega telesa seveda, če je vaša prehrana v 70% urejena ali ste jo pripravljeni ob vadbi spremeniti. Zase, za vaše zdravje, za boljšo samozavest, za FIT videz. Ne zaradi drugih, izključno zaradi VAS.

Kaj pa rezultat našega uma? Lahko najdem svoj notranji glas, lahko sprejmem sebe kot najbolj čudovito bitje? Če ste pripravljeni in se boste zadnjih 15 min pripravljeni poglobiti vase, boste vsekakor našli kakšen odgovor na vsa vprašanja, ki tičijo znotraj nas.

S kombinacijo FIT Effect treningov pa bo to vsekakor zmagovalna kombinacija!!!

Vsi vadeči imajo pri mojih vadbah vedno vključeno gratis svetovanje, prehrano in pogovor.

Želim vas obravnavati kot čudovito osebo in ne samo kot številko vadečega.

Želim, da ste zadovoljni. Želim, da se odprete in skupaj plujemo proti vašim ciljem. Počasi, na zanesljiv, zdrav in zabaven način.

Na novi vadbi BODY&MIND se nam lahko pridružiš ob torkih in četrtkih ob 20.00.

Začnemo že 2.9.2014, v septembru še na lokaciji LETUŠ od oktobra dalje pa v BRASLOVČAH.
Obvezne prijave na vadbo. Preko inbox-a na FB strani ali na mail: fiteffect.urska@gmail.com!

Objem,
Urška

 

PIKNIK FIT Effect, 14. 6. 14′

Moj dan se počasi zaključuje…hvala, ker ste me napolnili s pozitivno energijo na super treningu. Tako v Letušu, kot v Novi Štifti. No, v Letušu smo kar zelo trpeli, ker smo upoštevali željo vadeče in na vsaki postaji naredili 3 serije po 50 s / 15 s – 6 dobrih vaj. 😉

Sedaj pa vam še uradno zapišem kar smo se dogovorili:

Piknik FIT Effect bo v soboto, 14. 6. 14′, v Letušu (igrišče)! Do sobote, 7. 6. 14′, obvezne prijave na mail, ali v zs., zaradi lažje organizacije glede hrane, pijače, itd…!

Na piknik ste vabljeni skupaj s svojim partnerjem/partnerko in z družinami. Lepo prosim za resnost, da vas potem spet ne lovim zadnje minutke…bodite še tu tako vestni in pridni, kot ste na treningu! 😉 😉

SLADKE sanje Vam želim 😉

10452389_279442718903772_1450729283724374364_n