VEČNO MLADI!?

Bomo res večno mladi, kar se tiče zunanjosti? Bomo res večno brez gubic, bo naša koža res vedno napeta?

Sicer ne vem kam se pelje ta svet a globoko v sebi vem, da ne želim biti na tem vlaku večne mladosti. Kdaj bom lahko skočila dol še tudi ne vem. 😉 A zavedam se dejstva, da vse skupaj postaja že bolano. Na vsakem koraku večna mladost. Ženske bomo po novem lahko tudi pri 50+ izgledale kot dvajsetletnice (če imate seveda dovolj denarja).  1001 reklama za anti-age produkte, a v reklamah skoraj da dvajsetletnice…! Odpreš družabna omrežja in vse slike so čudovite, vsi so srečni, sijoči in brez napakic. Odpreš revijo in ne veš več kam sploh spadaš? Zdrava prehrana na vsakem koraku, šport na vsakem koraku…v naprej pripravljeni obroki, potrebno je jesti na 3 ure, ker drugače verjetno kar umreš, oz., dobiš ne vem koliko maščobnih zalog!?? In to največkrat prodajajo razne “fitnes zvezde”, ki imajo cel dan samo zase in za razmišljanje o tem, kakšen trening bodo opravile in kaj bodo jedle!?

Ti pa si mama, žena, gospodinja, vestna v službi in poleg vsega tega se trudiš še za svoje zdravje in lepo ter privlačno telo! Kdo je tu zmagovalec? Vsekakor ti!!!

Ti si tista, ki otroku kupi žemljico in jo boš pojedla, ker ti jo je hudo vreči v smeti, ko jo otrok ne more več pojesti. Ti si tista, ki otroku namaže viki kremo na kruh in se potem boriš sama s sabo še kakšno minutko, da ne boš pojedla na žlico še sama pol lončka viki kreme, ker si to naredila že v soboto, ko si ponoči vsa utrujena vstala, ker se je zbudil tvoj čudovit otrok. Trudiš se z zdravo prehrano, ker se počutiš dobro a včasih ti spodleti in s tem ni nič narobe!!!

Ti si tista, ki se vsak dan trudi, da se sprejme. Kljub strijam in celulitu, ki te vsake toliko časa še dodatno obišče. Najpogosteje takrat, ko si utrujena in pod stresom. Ti si tista, ki se trudi, da ti ne bo šla na živce tista čvrsta 20-letnica, ki v vročih hlačkah v popolnem make up-u priteče mimo tebe in povrhu vsega pogleda za njo še tvoj partner. Ja TI in JAZ! Midve se trudiva vsak dan, da bi ubežale tem idealom, ki niso v nobeni logični povezavi z naravnim procesom življenja.

Kako se boriti proti “popolnosti”, ki nam jo prikazujejo!? Na vse žal nimam odgovora. Vem, da nam včasih uspeva bolj, včasih manj.

Vem le to:

Staranje je naravni proces in temu je nemogoče ubežati. Raven hialuronske kisline v kožnic celicah upada. Pri 40-letnicah je te kisline za polovico manj kot pri 20-letnicah. In ta kislina je seveda povezana tudi s kolagenom saj ima pri tvorbi le tega pomembno vlogo.

Staranju ne moremo ubežati lahko ga samo malo upočasnimo.

– VITAMIN C in E

Zmanjšujeta škodo, ki jo povzročajo prosti radikali, ki uničujejo kolagen in elastin. Vitamin C (citrusi,, paprika, brokoli, cvetača…), Vitam E (oreščki, olive, špinača, beluši…).

– VADBA in POTENJE

Potenje je zdravo. Pot, ki se med vadbo izloči je koristen za kožo. Vadba poveča pretok krvi ter prenos hranilnih snovi in kisika do kožnih celic. Vendar ne pozabite telesu dovajati zadostne količine vode!!!

Z redno vadbo vsekakor dlje časa ohranjamo mladosten videz pa vendar z vadbo NE pretiravajte, ker lahko s tem pospešite proces staranja. Mogoče bo vaše telo res čvrsto, napeto a vaš obraz ne bo sijal in bo utrujen in zgaran!!! V vadbi uživajte!!! Naj bo naporno…a v trenutku, ko končate s treningom se morate počutiti polni energije.

– SKRBITE ZA SVOJO KOŽO SKOZI CELO LETO

Skrbite za svoje telo, da bo imelo vedno dovolj vlage. Uporabljajte maslo, olje, itd…Meni osebno je zelo všeč nerafinerirano KARITEJEVO MASLO. Za obraz pa ARGANOVO OLJE. In prav nič ne stane več kot 20 eur.

– PRIVOŠČITE SI NEGO OBRAZA in MASAŽO

Dober krvni obtok pomaga odplavljati strupe iz telesa.  Treba je tudi poskrbeti, da je naš limfni sistem ves čas v pogonu, kar lahko poleg masaž naredimo tudi z redno vadbo.

Nega obraza in druge storitve za dušo in lepo telo: www.heba.si!

Vas zanima s čim si pomagam jaz:

Vsako jutro na tešče popijem gel ALOE VERA, 2x/dan po obroku zaužijem kapsule Hialuronske kisline (izdelki FOREVER), potrudim se, da grem 2x/leto na nego obraza, po tuširanju kožo vedno navlažim s karitejevim maslom. Vsaj 1x/2 meseca si privoščim masažo celega telesa (Petra Vajdič). Pred poletjem si privoščim tretma intenzivnih masaž, ki sprostijo moje napete mišice, pospešijo limfni sistem in mi pomagajo, da se telo očisti strupov.

Drage moje potrudimo se, da se resnično sprejemamo, ker ne glede na vse pa resnično še vedno šteje največ ČISTO SRCE in NASMEJAN – NEŽEN OBRAZ, ki se mu čez leta pridružijo različni modni dodatki, kot so gubice, podočnjaki, itd.!!!

Potrudimo se ŽIVETI in ne samo hrepeneti po stvareh ki na koncu vsekakor sploh niso naravne!!! SKUPAJ ZMOREMO!!!

Objem,

Urška

 

 believe-in-yourself

 

 

 

Iščemo novo ime…Body&Mind se spremeni v …!?

Bilo je nekje marca ko se začutila, da me kliče joga, pilates…skratka vadbe v konceptu Body&Mind-a.

Vpisala sem se tudi na enoletni učiteljski tečaj joge, obiskovala razne delavnice za pilates vaje in vso novo znanje usmerjala tudi v nov koncept vadbe.

Vedela sem le to, da želim predati v tem drugem konceptu bolj žensko vadbo.

Začeli smo septembra in skupina se je začela lepo polniti. Delala sem po občutku. Sledila tudi temu kakšna skupina je in kaj moje drage vadeče potrebujejo. Prve 3 tedne sem se malo lovila. Zakaj? Ker sem predajala nekaj kar globoko nisem čutila, Vedela pa sem, da spada v koncept vadb Body&Mind.

Pa sem se uprla…komu!? V prvi vrsti sama sebi in na naslednjem treningu predala tisto, kar sem si resnično globoko v sebi želela. Skupina se je kar dvignila in dobila sem signal, da sem na pravi poti.

Dober signal je bil tudi ta, ko sem odgovarjala ženskam, ki so me klicale glede nove vadbe in spraševale, če imamo jogo ali pilates…Vedno sem odgovorila, NIČ od tega :-) Pridite preizkusit in boste videle.

Vse kar sem vedela povedati in opisati z besedami je bilo to, da pri tej vadbi želim potegnati iz žensk vso njihovo žensko energijo, eleganco, gracioznost, nežnost in hkrati trdno žensko moč in vztrajnost. In, da to z največjim veseljem povezujem v šport in gibanje.

Na zadnjem treningu pa je do mene prišla gospa in rekla: ” Veste kaj tole je čudovita vadba ampak prav nič v konceptu vadb, ki spadajo v “sistem” Body&Mind-a. “

Še isti večer sem se pogovarjala doma sama s sabo in tako se je začela pot iskanja novega imena.

Ne to ni vadba TNZ, tudi aerobika ne, pa tudi poskokov ni. Je še vedno visokointenzivna vadba vendar na poudarku bolj ženskih bikini vaj. Ogromno vaj za naše globoke mišice, roke, zadnjico…Potrebna je miselnost, fokus in poglobitev v vajo. Ampak zraven garamo. Mišice opravljajo veliko delo.

Vsekakor gre za funkcionalno vadbo s pridihom ŽENSKE ENERGIJE!!!

No naših 10 min na koncu vadbe ne damo. Tam ostaja fokus MIND kjer vas vodim po občutku in želim predati, da pogumno stopite na svojo pravo pot in spoznate svoj JAZ. Da se otresete strahov in postanete pogumne in nežne.

Skratka rabim vašo pomoč. :-) Iščemo novo ime za našo novo vadbo.

Vesela bom vseh predlogov…zmagvalno ime prejme nagrado :-)

Na plan z vašo izvirnostjo :-)

Objem,

Urška

 

 

FIT Effect praznuje!

Prva “uradna” slikca s katero sem štartala pred točno dvemi leti. 22.10.2012 je bil datum, ko smo začeli s treningi.

Spomnem se kot, da je bilo včeraj.

Meseca julija sem izgubila službo v Splošni bolnišnici Celje v laboratoriju na Oddelku za patologijo in citologijo.

Spomnem se kako so mi ves čas obljubljali, da mi bodo podaljšali pogodbo potem pa tik pred zdajci zvem, da žal zaenkrat pač ne zaposlujejo novega kadra. Ostala sem brez službe s solzami v očeh. Čeprav to v resnici ni bila moja sanjska služba mi je bilo vseeno hudo. Ne glede na vse sem izgubila neke vrste varnost – predvsem finančno varnost. Delo sem kljub temu, da ni bilo sanjsko opravljala vestno saj sem bila vesela, da sploh imam priložnost hodit v službo.

Pa se je začela spet težka pot. Ostala sem doma in se smilila sama sebi. Vedno bolj sem se tudi zavedala, da me študij, ki sem ga končala in s tem tudi služba, ki bi naj bila primerna za mojo izobrazbo prav nič ne veseli. Pošiljala sem prošnje dobila nisem pnavadi nič – še odgovora ne. Vedno bolj sem se spraševala zakaj mi že v štartu ni bil namenjen študij, ki bi me veselil. Žal ni bilo preprosto. V OŠ sem zbolela za epilepsijo in prav zaradi te bolezni mi je bil onemogočen tudi študij na fakulteti za šport. Poleg športa me je zanimal še študij novinarstva ampak moje točke za tja niso bile dovolj visoke in poleg tega smo bili prva generacija, ki je opravljala poklicno maturo. Skratka nič se ni poklopilo.

Vedno bolj sem stagnirala doma. Dokler nisem dobila prebliska, da želim voditi vadbe na drugačen način, kot sem ga poznala sama. Kot študentka sem obiskovala kar dosti vodenih vadb in potem seveda tudi še pozneje. Vsake toliko časa me je pri določenih inštruktorjih kaj zmotilo. Največkrat sem dobila občutek, da sem tam pač zato, da delam v skupini saj je inštruktor trening ves čas opravljal zraven vadeči pa smo delali po svoje. Kot smo mislili, da je prav…Na ta način sem si pridelala kar nekaj poškodb…tudi diastazo po porodu.

Jaz sem si želela, da bi ljudje delali pravilno. Da bi se ljudje v našem domačem kraju malo družili, bili fit in zadovoljni. Čutila sem, da lahko ljudem nekaj dam. To je bilo vse kar sem imela – čutenje. Brez skupine, brez prostora, brez rekvizitov – samo močno sem si želela.

Spomnem se kako sem iz kuverte vzele čisto zadnje prihranke in naročila utežke in nekaj rekvizitov. Ko sem dobila domov paket sem bila vesela in hkrati prestrašena. Vse je bilo tako neznano…Velikokrat sem se spraševala v kaj se sploh spuščam. To ne more biti služba, to ni reden prihodek…zvečer ne bom doma, itd…strah, strah, strah!

Vedela sem, da je na OŠ manjša fitnes soba kjer se že izvaja ena vadba. Poklicala sem na občino in rezervirala 2 termina. Pon., in sre., ob 19.00 je še bilo prosto.

Nato sem poklicala to osebo, ki je izvajala v tem prostoru že vadbo. Želela sem ji povedati, da ji ne želim biti konkurenca ker so to čisto druge vrste treningi in, da bom vesela, če mi lahko naredi pri svojih puncah malo reklame.

Ta oseba je potem naredila čudovito dejanje. Naredila mi je res dobro reklamo in puncam, ki so obiskovale njeno vadbo omogočila ugodne mesečne karte, da so lahko kombinirale tudi mojo vadbo.

To je storila oseba, ki me osebno sploh ni poznala…spoznala me je na prvi kavici. Energija je stekla.

In ta oseba je v mojem življenju tudi ostala. Razvile sva čudovito prijateljstvo z vzponi in padci, ki ga še danes skrbno negujeva.

Goga HVALA TI in saj veš, da te imam rada <3

Prvi trening. Uh, nočete vedeti kakšno tremo sem imela…kot, da bi zagovarjala svojo diplomo. :-)

Dvorana je bila polna in jaz tako zelo hvaležna. Vsem VAM, ki ste mi dali priložnost na samem začetku!!!

Priznam, da sem bila kot prestrašena miška, ki se je še vedno lovila in iskala pravo pot. Ves čas sem še vedno zraven iskala službo. Ampak ni je bilo. Sedaj vem drago moje vesolje zakaj mi jo nisi poslal. Ampak takrat še nisva znala tako fletno sodelovati. :-)

In potem smo pluli…na začetku 2 termina kar kmalu zatem smo postavili še 3 termin ob petkih. Uspešno smo zaključili prvo sezono kot POWER FIT-ovci. Ja to je bilo naše prvo ime. Dokler se moj frizer Gašper Sedminek med barvanjem mojih las ni spomnil super FIT Effecta z Urško Rihter. :-)

Ogromno ste mi dali…ne morem opisati koliko!!! Dobila sem oz., oba z Andrejem sva dobila tudi čudovite nove prijatelje. Razvijalo se je nekaj lepega. Posebna energija!!!

Bilo so padci, bili so težki časi. A skupaj smo premagali marsikaj in še vedno smo skupaj močni in povezani. Razvilo se je ogromno lepih prijateljskih vezi.

Nato smo štartali z drugo sezono, ki je prinesla dosti sprememb. Morali smo se seliti, ker smo ostali brez dvorane.

In FIT Effect je štartal še z dvema novima lokacijama.

Kontaktirala me je oseba, ki me tudi ni ravno dobro poznala ampak je verjela vame. Ta oseba je dobila novo službo zato je morala zapustiti skupino punc s katerimi je izvajala podobne treninge kot jaz. Dala mi je priložnost. Biljana hvala. Tako sem začela 2x tedensko z vadbo tudi v Trbovljah…spet trema, strah…kako me bodo punce sprejele. Jaz sem Urška ne Biljana :-) Pa smo speljali tudi to. Čeprav se je skupina v eni sezoni kar korenito premešala sem zelo vesela, da smo ustvarile tako super ekipo. Vedno se rada odpravim čez hrib k mojim puncam. In z drugo sezono se je vadba aktivirala še v rojstnem kraju mojega moža v Novi Štifti.

Skratka…zelo prestrašeno sem stopicala naprej in nekje globoko v sebi verjela.

Iz srca sem hvaležna Andreju, da me je podpiral in bil pripravljen ostajati zvečer doma ter se posledično odpovedati tudi kakšni svoji dejavnosti. Hvaležna mamici in atiju, ki nama zelo velikokrat priskočita na pomoč v zvezi z varstvom, da si lahko tudi midva privoščiva tiste najine skupne trenutke, ker jih je čez teden zelo malo :-)

Po dveh letih je naša FIT Effect družinica dosti bolj zrela, premore ogromno več znanja, čudovitih uspehov in čudovitih zgodb. Delamo ter sledimo naprej. Razvijamo nekaj lepega.

Vesela in neizmerno srečna, da ste ob meni. Da ste mi pred dvemi leti dali priložnost. Čeprav brez velikih izkušenj. A nekje je treba začeti.

Hvala VAM iz srca!!!

Rada Vas imam <3

FE2

SODELOVANJE med TRENERJI

Ko trener najame trenerja ali poišče kakšnega učitelja se marsikdo začuti. Pa vendar je to edina pot rasti, nabiranja novih izkušenj in pridobivanja znanja.

Sama se redno udeležujem veliko vikend izobraževanj v smislu delavnic in seminarjev a priznam, da mi prav nobena delavnica ne more dati toliko znanja kot delo s človekom, ki obvlada svoje področje.

Jaz sem večino časa trenirala samo sebe. Dokler ni prišel trenutek in sem začela iskati trenerje s katerimi bi sodelovala, trenirala sebe in posledično širila svoje znanje. Prišel je trenutek, ko se mi enostavno ni dalo več trenirati same sebe. Vedela sem, da bo super za moje podstrešje oz., glavo, če se vsaj 2x tedensko odpravim na trening kjer bom jaz vadeča.

Koga najti!? Da ne boste mislili, da je to enostavno. Res je malo trenerjev, ki v drugih trenerjih ne vidijo konkurence in so pripravljeni predajati svoje znanje naprej.

Spomladi sem šla prvič na treninge k Primožu Kirnu. Predstavil mi je osnove cross fit-a in me naučil tehnike. Z veseljem mi je predajal svoje znanje. Brez vseh zadržkov.

Cross fit mi je bil izjemno všeč. Vendar le kratek čas. Ker sem ves čas delala zraven tudi močno na sebi in se je s tem vzporedno spreminjala tudi moja duša v nekem trenutku te vadbe nisem čutila več in tudi mojemu telesu je predstavljala prevelik stres. To sem počela tudi do 6x na teden in kar kmalu sem ugotovila, da je bilo to čisto preveč naporno za moje telo.

Telo se je od preveč napornih treningov in striktne prehrane počasi sesulo. Sesula pa se je tudi moja notranjost. Kmalu sem ugotovila, da sem hotela z vsemi temi treningi nekako krpati praznino, ki je bila v še vedno v meni. Čeprav sem mislila, da sem to že predelala. Predelala sem to na svojem zavednem nivoju globoko v srcu pa očitno še ne.

Kmalu sem bila spet čisto na začetku. Tik pred prvo stopničko kako naprej!?

Močno sem delala na osebni rasti. Prav garala sem. Bilo je bolj naporno kot vsak fizični trening.

Vedela sem, da je potrebna spet neka sprememba.

Ko se zaveš samega sebe se začnejo odpirati nove stvari in življenje ti prinaša na pot tudi prave ljudi. Tako sem ravno v pravem času spoznala tudi Urško Ahac. Prišel je čas, da skupaj z njenim znanjem spraviva v red moje hormone. Z Urško še vedno sodelujeva. Poslovno in osebno. Vesela, da sem jo spoznala in da skupaj razvijava nekaj novega. Verjamem, da je to šele najin začetek.

Ko sem spoznala Urško sem se začela zavedat, da me noben moški trener ne more razumeti tako kot me lahko razume ženska. Moški ne morejo razumeti mojega hormonskega stanja in pred menstrualnega sindroma. Mogoče lahko mislijo, da ga….Ampak, če meni pred menstruacijo noro paše sladko in mi nekdo reče, da pač ne smem jesti sladko to nikakor ne gre skupaj.

Odločila sem se, da bom v prihodnje sodelovala bolj z ženskami.

In prav tako sem čisto v pravem trenutku spoznala tudi Najo Corič. O Naji sicer nisem vedela veliko. Pritegnila me je zgolj njena energija. Dogovorili sva se za sestanek. Po sestanku pa sva zelo hitro začele sodelovati. Kmalu sem ugotovila, da je najina življenjska zgodba zelo podobna. Hitro sva se začutile.

Kadar izbiram trenerja zase izbiram le najboljše. Vedno želim ob sebi nekoga, ki ima več znanja od mene in več kilometrine in izkušenj za sabo.

Čeprav Naja deluje bolj na področju fitnesa sva se dogovorili, da bova delali več vaj po principu brez fitnes trenežerjev.

Ker je to tudi bolj moje področje. S tem bom lahko veliko znanja prenesla tudi v svoje delo. Občutek me ni varal.

Naja je čudovita oseba, ki v sebi nosi ogromno znanja. Pri Naji sem želela pridobiti predvsem znanje v smislu pridobivanja mišične mase. Priznam, da mi je na tem področju manjkalo kar nekaj znanja. In ker sem se poleti z mojim izzivom malo zafrknila in se čisto posušila in izgubila tudi dosti mase sem bila sama idealni primer pridobivanja mase.

Želela sem biti spet ženska in pridobiti nazaj svoje obline. Kvalitetno seveda. Z Najo trenirava 2x tedensko, 3 treninge pa še vedno opravljam sama. Vendar sta ta 2 treninga pravi balzam za mojo dušo. Naja je vsekakor ena izmed trenerk, ki z veseljem predaja naprej svoje znanje. Tako, da vsi, ki ste iz okolice Domžal in bi radi naredili nekaj zase…Naja je pravi naslov. Preverjeno!!!

Tu je še prav tako moj učitelj joge Robert Hönn. Robert hvala za vse!

In pa moja duhovna učiteljica Melita Zupančič. Kar počnem z Melito želim vsekakor predajati tudi naprej. Ko bo prišel pravi čas. Brez prehitevanja.

Zaenkrat pa še vedno z največjim veseljem ostajam trenerka kateri je zadovoljstvo in zdravje njenih vadečih na prvem mestu, motivatorka in oseba, ki s svojimi izkušnjami želi spremeniti na bolje tudi vaše življenje oz., vaš pogled na svet.

Z veseljem delim naprej tudi svojo pot do iskanja lastne sreče in povezujem iskreno mrežo prečudovitih ljudi, ki ste ob meni. Toliko vam še želim predati.

Trenutno poslanstvo poleg športa pa je vsekakor pomoč vsem ženskam, da spet ozavestimo in najdemo svojo nežno žensko plat polno modrosti in miline. Da uravnamo v tem svetu spet moško in žensko energijo. Da postanemo ženske spet prave ženske in odvržemo vse maske, ki jih nezavedno nosimo s sabo.

To poleg osebnih pogovor odlično počnemo tudi na vadbi Body&Mind.

Svet je lep…začutite ga in sprejmite v svoje življenje iskrenost in svoj Višji jaz. Dovolj je vseh strahov. Čas je, da resnično začnemo čutiti in slediti našemu srcu.

Objem,

Urška

received_10204054657219048                                                   Z Urško Ahac

 

DSC_3963-001                                                   Z Najo Corič

PREOBRAZBA – Bernarda

Danes Vam predstavljam naslednjo zgodbo. Ponosna sem skupaj z njo. Skupaj z osebo, ki mi v osebnem življenju pomeni veliko. Je prava prijateljica in zaupnica.

Takole pa je svojo zgodbo zapisala Bernarda:

“Urško sem spoznala pred dobrimi desetimi leti, ko je omrežila mojega brata. No čez dobre 3 lete sva postali tudi uradno svakinji. Ob prvem srečanju, ko mi je brat predstavil novo punco sem vedela, da bo to eno super prijateljstvo. Točno tako je bilo. Z Urško sva se takoj ujeli in postali pravi prijateljici. Urška kot edinka večkrat v šali reče, da ni dobila samo svakinje ampak tudi sestro. In jaz to z veseljem sprejmem.

Urška in Andrej sta bila že od samega začetka športnika in sta se ves čas družila v obliki športa na različnih področjih.
Na trenutke sem si to želela tudi jaz ampak ni bilo prave volje.
Ko se je Urška pred 2 leti odločila, da bo končno sledila svojim sanjam pa sem pomislila, da je mogoče čas, da tudi jaz kaj spremenim. Velikokrat mi je razlagala o svojem življenjskem slogu in me poskusila prepričat, da naredim spremembo tudi sama. Vem, da mi je hotela dobro. Včasih je dejala, da naj ne čakam na to, da me bo zdravje opozorilo, da je čas za spremembe ampak, da naj jaz postanem svoj gospodar telesu.
Urška je nato začela tudi s svojo vadbo v našem kraju. Odločila sem se, da se pridružim. In spomnim se kako je bilo težko. Odvečna teža mi je delala neverjetne probleme na treningu. Vaje sem težko izvajala. Ampak s pomočjo Urške sem vztrajala. Vedno mi je bila na voljo za vsa vprašanja. Ja, malo sem imela res privilegij, ker sva se lahko tudi na družinskem druženju pogovarjale o zdravem življenjskem slogu. :-)
Urška me je vedno kregala, ko sem govorila, da zjutraj ne zajtrkujem. In res je bilo tako. Nobenega zajtrka le dva zelo velika obroka na dan. Seveda nezdrava. Naredila sva načrt…načrt za boljše počutje in dobro zdravje.
Začela sem lani oktobra. In ker ima Urška v našem kraju treninge samo 1x tedensko sva se zmenile, da bom ostale dni tudi aktivna. Urška je rekla naj izkoristim vse hribe, ki me obdajajo v našem kraju in da naj samo hodim. Tek mi je odsvetovala, ker bi bilo to za moja kolena čisto preveč naporno. In sem jo ubogala.
Moja teža je bila na začetku 106 kg. Spremenila sem prehrano. Začela sem z zajtrkom. In v dan vključila več manjših obrokov. Sedaj imam 5-6 obrokov na dan. Predvsem me je naučila naj se poslušam in jem po občutku.
Do junija so se kilogrami na tehtnici premaknili na 79 kg. Uspela sem izgubiti 27 kg. Brez vsakega stresa, brez vsakega občutka odrekanja. Prebava in počutje je sedaj več kot super. Težko opišem…vendar je občutek res božanski.
Vesela sem, da je Urška del naše družine in zelo vesela, da ji je uspelo, da sem se premaknila iz točke kjer sem toliko časa stagnirala.
O tem, da je Urška super trenerka ne bom izgubljala besed. V prvi vrsti ji je najbolj pomembno zadovoljstvo strank in to se močno čuti.
Poleg tega da je dobra trenerka pa je predvsem oseba, ki v sebi nosi nekaj zelo globokega. Nekaj kar nekateri ljudje še verjetno ne čutijo. Ampak ona vidi osebo in ji je jasno. Ona predaja nekaj več kot samo treninge. Je čudovita oseba, ki ti lahko, če ji daš priložnost močno spremeni življenje tudi v duhovnem smislu in iskanju samega sebe. Po domače rečeno ti zna odpreti oči.
Verjamem, da je šla v življenju čez vse hude preizkušnje z razlogom, da nam danes lahko predaja čudovite transformacije.
Vsekakor vam priporočam, če imate možnost, da zavijete v Urškin svet :-)”
CYMERA_20141005_192032

SPREMEMBE.

Ste kdaj razmišljali o tem, da se cel svet spreminja…ampak na koncu ugotovite, da ste se v resnici spremenili samo Vi.

Tudi jaz se spreminjam, vsi mi se…vsi plujemo v nekih določenih obdobjih na drugačen način. Jaz rastem – znotraj in navzven. O tem kako se trudim rasti navzven drugič…in ne, nisem noseča :-) :-)

In s tem, ko raste trener, učitelj, v smislu znanja in se spreminja tudi znotraj sebe se hočeš nočeš spreminja tudi delo oz., način dela, ki ga opravlja. In spet  hočeš nočeš se malenkost spremenijo tudi odnosi s strankami. Nekaterim nisi več tako zelo všeč, spet drugim postaneš bolj simpatičen in seveda so še tisti, ki te spremljajo in verjamejo vate od samega začetka. Tisti, za katere ne moreš reči, da so zgolj vadeči ampak so postali tudi prijatelji.

Mi letos začenjamo skupno tretjo sezono v Braslovčah in drugo sezono v Trbovljah in Novi Štifti.

In ker vem, da vsako leto čutimo malo drugače bomo tudi letos naše treninge zapakirali na malo drugačen način :-)

Ker se spreminjam in delam po občutku, ker vam želim predati vso znanje, ki mi ga predajajo drugi, ker vem, da ste osnove dobro osvojili in si zaslužite stopiti stopničko, dve, tri višje.

Kar tako iz glave, ko sem razmišljala o svojem delu sem se odločila 😉

Na lokaciji Letuš, upam sicer da zelo zelo kmalu odjadramo v novo telovadnico v Braslovčah imamo FIT Effect trenige 3x tedensko. Zato sem se odločila naslednje :-)

V ponedeljkih bomo skrbeli za našo vzdržljivost in predvsem uporabljali lažja bremena. Ne bomo veliko počivali :-) Pavze bodo aktivne :-)

Ob sredah sem se odločila za krožni trening. Malo več poudarka bomo dali moči. In se posluževali čimbolj kompleksnih vaj. Si privoščili med vajami in serijami tudi več pavze. Ob sredah je ravno zaradi takšnega sistema res OBVEZNA prijava.

Ob petkih, ko je skupina manjša in že dobro utečena pa se bomo igrali z simetrijo telesa. Posluževali se bomo bolj izolacijskih vaj. Bomo imeli v šali rečeno VIP FIT Effect treninge :-)

Jaz pa vam obljubim, da bom z veseljem predajala vso znanje, ki ga bom tudi v prihodnje prejemala od svojih trenerjev na različnih področjih. Ker sem ugotovila, da ti lahko da dosti dosti več oseba z dolgoletnimi izkušnjami kot pa vse delavnice in seminarji. In kar je najbolje…vse preizkusiš na svoji koži in tako dosti lažje predajaš naprej.

Podoben sistem bomo ubrali v BIT-u :-) V Novi Štifti pa se bomo potrudili biti kar se da efektivni glede na termin, ki ga imamo.

Tako sem začutila našo novo sezono FIT Effect-a. :-)

BODY&MIND vadba pa je preprosto vadba v katero verjamem. In verjamem tudi v to, da bodo ljudje podobne stvari kmalu začutili. Je naslednji korak, ki ga enostavno rabimo…je pa res, da je to potrebno začutiti.

Se najdete v naši zgodbi…? Če se, ste toplo vabljeni. Če se ne, verjamem, da se boste našli drugje.

Mi pa bomo veselo pluli z našo FIT Effect barko skozi sezono 2014/15.

Lep pozdravček FIT Effect družinica :-)

pilates

 

Zgodba o Simoni

Tokrat želim deliti z vami Simonino zgodbo. Zakaj? Zato, ker se mi zdi zanimiva. Ker je realna in ker predvsem prikazuje to, kako lahko ženske šport povežemo še z ostalimi področji.

Je že res, da največkrat začnemo delati na sebi zaradi tega, ker nismo zadovoljni s sabo. In, da vsi teoretično vemo, da je treba začeti najprej globoko v sebi in da se lepota razvija od znotraj navzven. Pa vendar to ni tako enostavno.

Tudi v osebo se ljudje največkrat zaljubimo zaradi videza in nam je notranjost super cool, ker je videz res top šit. A slej kot prej ugotovimo, da še tako prečudovita lepota brez prave vsebine ni veliko vredna.

In potem začnemo graditi…graditi na odnosu s samim sabo, graditi skupne odnose, se učiti kako se pogovarjati in predvsem slišati, itd….In ravno tako je pri športu. Začnemo zaradi tega, ker nas moti nekaj vizuelno in posledično zraven stopimo na prečudovito pot odkrivanja in poslušanja samega sebe.

Začnemo se resnično spoznavati. In moje poslanstvo naše FIT Effect družinice je vsekakor to, da poleg fit videza najdemo tudi notranji mir in srečo. Da ženske povežemo svojo neverjetno moč in da dobimo svojo žensko energijo spet nazaj, ker nam je v tem podivjanem svetu nekam ušla. Dovolimo si biti ŽENSKE v pravem pomenu besede. Mislim, da nam prav super uspeva :-)

 

Tole pa je zapisala Simona:

” Stara sem 34 let ,mamica dveh deklet starih 13. in 8. let. Pri Urški sem pričela z vadbo lani oktobra z 63 kg in nekaj malenkostmi, ki so mi kazile samozavest. Najprej sem vadbo obiskovala enkrat tedensko ob petkih v Novi Štifti. Z decembrom pa sva se z Meto pričeli vozit še v Letuš.
Poleg vadbe z Urško dvakrat tedensko redno hodim in tečem ter včasih naredim še kakšen sklec in trebušnjak.
In zakaj sem se sploh odločila za to vrsto vadbe?
Že od nekdaj sem imela željo nekaj naredit zase, za svoj boljši izgled in predvsem dobro počutje. Pa ni bilo možnosti najprej zaradi deklet, ker sta bili mali, nato pa je nastal problem, ker se v našem kraju nič ne dogaja. Nekaj let nazaj sem obiskovala aerobiko v Gornjem Gradu a je kmalu po začetku vse padlo v vodo, ker nas je bilo vsak naslednji obisk manj.
Tako mi je ostala le hoja in tek. Sicer bolje kot nič, a to ni bilo to. Na našo srečo pa nas je lani oktobra prijetno presenetila Urška s svojo vadbo. Pa gremo probat…
Vadba ni lahkotno poskakovanje, to ni plesna aerobika, to je res čisti mix tistega kar predstavlja Urška. Všeč mi je čeprav resnično trdo delaš, se prešvicaš in utrudiš. To je to kar rabim, da se nekje pozna.
Vedno sem občudovala ženske, ki so imele lepo izklesano telo – mišice. Vedela sem, da sem na dobri poti, če bom redno hodila na vadbo in vztrajala.
Z Urško sva se nekajkrat dobile tudi osebno in pregledale kje sem bila v tistem trenutku s hrano in z mojo glavo. Urška vedno pogleda celoto.
In res, po parih mesecih vadbe in spremembe prehrane so razultati vidni in ponosna sem na to.
Vadba mi je prišla v kri in komaj čakam ponedeljke in petke, ko se s puncami odpravimo na vadbo. Druga drugi smo konkurenca in podpora hkrati. Včasih je težko a vztrajamo vsaka po svojih močeh in zmožnostih. A občutek ob koncu vadbe je fenomenalen! To je čar vodene vadbe – energija!
Kar se tiče hrane nisem uvajala ekstremnih sprememb , ker vem, da ne bi zdržala in bi bila spet na začetku. Takšen plan sva sestavile z Urško – zdrava kmečka pamet.  Odpovedala sem se krompirju in vsemu iz bele moke. Vse ostalo jem, redno 5 obrokov na dan. Na jedilniku sicer prevladujejo meso, zelenjava in jajca. Kruh je pirin, ajdov ali ržen…..popijem veliko vode, če pa se mi zaljubi kaj sladkega pa se tudi ne odpovem…..a seveda ne pretiravam.
In, če potegnem črto:
V kombinaciji vadbe z Urško in prehrano sem v 11 mesecih izgubila 5 kg, izboljšala videz telesa, tonus mišič ter tisto kar je najpomembneje, spravila svoje počutje na orto!!!
Ponosna sem nase in na vse moje sovadeče, ki pridno obiskujemo ure vadbe.
Hvaležna Urški za vso pozitivno energijo in moč, ki nam jo vliva vsakič znova. In da vadeči zanjo resnično niso le številka, ampak posebni ljudje. Ceni vsakega posameznika in to se čuti. Skozi njeno pot rastemo tudi vsi mi. Hvala <3
Ponosna sem, da sem del ekipe FIT EFFECT !”
Simona,
Nova Štifta
Hvala Simona, da si z nami delila svojo zgodbo <3
simona

Lokacije, urniki, novosti (Sezona 2014/15)

Dragi moji FIT Effectovci!!!

Še en teden nas loči do začetka nove sezone 2014/15. Nekateri ste bili pridni čez celo poletje, drugi ste si vzeli malo pavze spet tretji ste se ukvarjali z drugimi športi, itd…!

Z naslednjim tednom pa začenjamo spet ČISTO ZARES. Skupaj stopamo v mojem domačem kraju v tretjo sezono. V Zadrečki dolini in v Zasavju pa v drugo sezono.

Tudi letos se bomo na 2 lokacijah selili.

1. LOKACIJE:

1. Letuš – Kulturni dom (še v mesecu septembru). Z OKTOBROM se selimo v BRASLOVČE v NOVO TELOVADNICO (Partizan).

2. Trbovlje – telovadnica BIT

3. Nova Štifta – telovadnica OŠ

2. URNIK:

Letuš:

PON., in SRE., ob 19.00 FIT EFFECT

PET., ob 18.00 FIT EFFECT

TOR., in ČETR., ob 20.00 BODY&MIND

Trbovlje:

TOR., in ČETR., ob 18.00

Nova Štifta:

PETEK ob 20.00

3. OSEBNI TRENINGI

Osebni treningi se izvajajo po dogovoru.

4. OBVESTILO:

Plačilo se izvede vedno pri prvem obisku. Na začetku prejmete svojo člansko izkaznico na kateri bodo obiski vodeni računalniško. Kartico ali svojo ID številko imate vedno s sabo. Na začetku podpišete vsi izjave na katerih so vsa pravila, ki so vključena v vadbo.

Kadar se mesečna karta plačuje vas prosim, da pridete malo prej, da lahko točno ob uri začnemo z vadbo.

Veselim se nove sezone, druženja z vami, novega znanja, sveže energije in veliko nasmejanih obrazov. Kadar pa naši obrazi ne bodo nasmejani pa se bomo skupaj potrudili priklicati smeh nazaj na obraz. Prav tako se veselim vaše močne volje in doseganja novih ciljev.

Prečudovit dan,

vaša Urška. ****

BODY&MIND vadba – NOVO!!!

Ne marate uteži, takšnih in drugačnih poskokov, 1001 skleco, hiter tempo, visoko intenzivnost?

Če ste vsaj na dva vprašanja odgovorili pritrdilno potem namesto vadbe FIT Effect izberite vadbo BODY&MIND.
Kaj nam prinaša vadba BODY&MIND?

Mešanico večih sestavin. Vadila sem samo pilates in prav tako sem vadila tudi samo jogo. Pa vendar se nisem našla samo v eni vadbi.

Zato sem zasnovala vadbo, ki bo vsebovala elemente joge, pilatesa in vaj za kritične ženske predele.

Poleg pilatesa in joge se bomo ukvarjali tudi z različnimi vajami za trebušni predel, noge in zadnjico. Potrudili se bomo izvajati tudi različne vaje za boljšo gibljivost in se igrali z različnimi pripomočki (ne, ne…v mislih nimam takšne in drugačne uteži). Ves čas vadbe pa bo primarna naša lastna teža.
Proti koncu vadbe bomo vedno poskrbeli tudi za umiritev našega uma in iskanja notranjega miru.

Verjamem, da to rabimo vsi. Čisto vsak dan. Pa vendar nam tempo tega ne dopušča vedno.
Vadba kjer ne bomo potiskali svojega telesa čez težke preizkušnje. Pa vseeno vadba kjer bomo mišice in naš um začutili čisto na drugačen način. Bo lahko, bo težko? Kar boste želeli sami…kot pri vsaki vadbi :-)

Lahko pričakujete rezultate? Kar se tiče samega telesa seveda, če je vaša prehrana v 70% urejena ali ste jo pripravljeni ob vadbi spremeniti. Zase, za vaše zdravje, za boljšo samozavest, za FIT videz. Ne zaradi drugih, izključno zaradi VAS.

Kaj pa rezultat našega uma? Lahko najdem svoj notranji glas, lahko sprejmem sebe kot najbolj čudovito bitje? Če ste pripravljeni in se boste zadnjih 15 min pripravljeni poglobiti vase, boste vsekakor našli kakšen odgovor na vsa vprašanja, ki tičijo znotraj nas.

S kombinacijo FIT Effect treningov pa bo to vsekakor zmagovalna kombinacija!!!

Vsi vadeči imajo pri mojih vadbah vedno vključeno gratis svetovanje, prehrano in pogovor.

Želim vas obravnavati kot čudovito osebo in ne samo kot številko vadečega.

Želim, da ste zadovoljni. Želim, da se odprete in skupaj plujemo proti vašim ciljem. Počasi, na zanesljiv, zdrav in zabaven način.

Na novi vadbi BODY&MIND se nam lahko pridružiš ob torkih in četrtkih ob 20.00.

Začnemo že 2.9.2014, v septembru še na lokaciji LETUŠ od oktobra dalje pa v BRASLOVČAH.
Obvezne prijave na vadbo. Preko inbox-a na FB strani ali na mail: fiteffect.urska@gmail.com!

Objem,
Urška

 

Run Forrest run

10402554_276555275859183_1272676415163699180_n

Danes je v mojem planu za trening bilo zapisano: zadnji (peti) trening v tem tednu, 45 min nizko intenzivnega teka pri pulzu približno 145.

Pa sem se odpravila :-) No, nekje na pol poti sem hitro ugotovila, da se bo trening spremenil. Zakaj?

Ujela me je nevihta in potrebno je bilo pospešiti. Pa sem pospešila kot Forrest 😉 Super moker trening za mano.

Lep vikend vsem 😉